Wypowiedzenie kredytu odnawialnego.

• Autor wątku Autor wątku Beata5050
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Beata5050

Użytkownik
Odpowiedzi
45
Witam . Wypowiedziano mi dzisiaj kredyt odnawialny na kwotę 3.500 zl ,w PKO Bank Polski , powód utrata zdolnosci kredytowej , mam na koncie komornika , spłacałam co miesiac odsetki a kredyt sam sie odnawiał , nie jestem w stanie splacic tak duzej kwoty w ciagu dwuch miesiecy , czy moge liczyc na raty , splacac w ratach ?

Witam. Mam kredyt odnawialny w kwocie 3.500 zl wczoraj bank wypowiedzial mi umowe z powodu utraty zdolnosci kredytowej . Mam na koncie komornika , co miesiac splacalam tylko odsetki po wplywie wynagrodzenia kredyt sie odnawiał . Musze splacic cale zadluzenie w ciagu 2 miesiecy ale nie jestem w stanie , co mam zrobic ? Boje sie ze po dwuch miesiacach nie bede miala z czego zyc ? Po wplywie wynagrodzenia w czerwcu bank zabierze mi cale 2.000 zl na poczedl dlugu i tak samo w lipcu . Nie wiem co robic ,czy moge splacac w ratach , czy bank moze wziasc cala wyplate na poczet długu ?

Beata5050 napisał:
Nie wiem co robic ,czy moge splacac w ratach , czy bank moze wziasc cala wyplate na poczet długu ?
zmień bank, otwórz konto w innym banku,

Nic mi to nie da mam komornika , chce sie dogadac i splacac w ratach kredyt odnawialny i chcialabym wiedziec czy to moźliwe ?

A co na ten temat mówi umową z twoim bankiem.

A co ma mówic , ze bank moze rozwiazac umowe kredytowa...

Beata5050 napisał:
A co ma mówic , ze bank moze rozwiazac umowe kredytowa...
nie zrozumiałaś, chodzi o to, co mówi umowa, gdzie została wypowiedziana umowa a jednocześnie wpływają środki z wynagrodzenia i czy w związku z wypowiedzeniem umowy środki z wynagrodzenia zostaną pobrane w całości na pokrycie zadłużenia a tobie nic nie zostanie,

Dostałam wczoraj list z banku ze z powodu utraty zdolnosci kredytowej wypowiadaja mi umowe kredytu odnawialnego , mam go splacic w ciagu dwuch miesicy , ja mam na koncie komornika , dochod 2000 zl wplywal na to konto z kredytem odnawialnym gdzie co miesiac byly pobierane odsetki i od nowa sie odnawial . Boje sie ze bank zabierze mi wplywy zeby pokryc kredyt odnawialny w calosci .

Beata5050 napisał:
Boje sie ze bank zabierze mi wplywy zeby pokryc kredyt odnawialny w calosci .
co mówi umowa bankowa, czytałaś umowę punkt po punkcie,

Nie mam umowy bankowej , kredyt odnawialny bralam 10 lat temu

Po prostu tak mi sie wydaje ze bank sam zabiera wplywy na poczet kredytu odnawialnego , czytalam na forum bankowym . Wydaje mi sie ze ratunek jest w w restrukturyzacji kredytu .

Ostatnią edycję dokonał moderator:
To trzeba znaleźć umowę. Tam jest odpowiedź. Fora bankowe to nie źródło wiedzy na temat twojej umowy.

W umowie pisze ze bank ma prawo do pibrania bez odrebnej zgody w drodze potrącen ze srodków pienięznych na rachunku pokryc naleznosci z tytulu nie splaconego kredytu odnawialnego.

Pozostaje pismo do banku i prosic o rozlozenie tego kredytu na raty moze sie zgodza

Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Mi kiedyś bank państwowy wypowiedział odnawialny z dnia na dzień, na koncie były środki na spłatę więc przeksięgowali sobie i zamknęli kredyt, dowiedziałem się przy bankomacie próbując wypłacić pieniądze. Poczytałem umowę, w niej był zapis o miesięcznym wypowiedzeniu liczonym od doręczenia wypowiedzenia - i co z tego. Infolinia stwierdziła że zrobili tak bo tak, powołała się na jakiś tam zapis którego nie odnalazłem w umowie i tyle. Wypowiedzieli bo wpadłem wtedy w małe tarapaty finansowe, ale nie u nich i tam było wszystko OK, podżyrowałem komuś kredyt i przestał płacić, poszło do BIK. Finalnie spłacił ale bank uznał że śmierdzę i wypowiedział z dnia na dzień. Konto zlikwidowałem oczywiście, ale ile było telefonów żeby nie zamykać.

Powrót