V
vera8
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Wynajmuje wraz z mezem mieszkanie od spoldzielni mieszkaniowej w Hamburgu. We wrzesniu tego roku wyprowadzilam sie z mieszkania z uwagi na Gewalt, ktory fundowal mi moj maz. Obecnie mieszkam na pokoju u znajomej,a w miedzyczasie znalazlam inne mieszkanie w tej samej spoldzielni. Z uwagi na to, ze na umowie najmu mieszkania jestesmy wpisani oboje z mezem spoldzielnia wreczyla mi pismo, w ktorym moj maz zaswiadczajc swoim podpisem dobrowolnie przejmie platnosci i wyraza zgode na przejecie mieszkania jako jedyny wynajmujacy co oznacza, ze ja moge otrzymac druga umowe ze spoldzielnia na nowe, samodzielne mieszkanie. Moj maz niestety nie chce tego podpisac.
1.co w tej sytuacji moge zrobic, zeby opuscic mieszkanie bez zobowiazan?
2.czy powinnam napisac wypowiedzenie umowy najmu do spoldzielni?
3.czy jesli napisze wypowiedzenie najmu to czy spoldzienia musi je przyjac zachowujac 3-miesieczny okres wypowiedzenia i po tym okresie jest zobowiazana mnie wykreslic z Mietvertragu?.
1.co w tej sytuacji moge zrobic, zeby opuscic mieszkanie bez zobowiazan?
2.czy powinnam napisac wypowiedzenie umowy najmu do spoldzielni?
3.czy jesli napisze wypowiedzenie najmu to czy spoldzienia musi je przyjac zachowujac 3-miesieczny okres wypowiedzenia i po tym okresie jest zobowiazana mnie wykreslic z Mietvertragu?.