M
Mikser6000
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Dzień dobry, mam problem z jedną z firm windykacyjnych. Mianowicie chodzi o ubezpieczenie OC, potrzebowałem Assistance do samochodu i mój agent ubezpieczeniowy polecił mi nowe ubezpieczenie(po prostu korzystniej wychodziło) więc wypowiedziałem 25.02.2023 zwykłe OC które jeszcze obowiązywało do 13.06.2023. Dostałem potwierdzenie otrzymania wypowiedzenia jak i odezwała się do mnie Pani konsultantka z firmy ubezpieczeniowej z pytaniem, czy ubezpieczenie ma trwać do końca tj. 13.06.2023 na co odpowiedziałem, czy mogę wcześniej zrezygnować wraz ze zwrotem kosztów za niewykorzystany okres. Na tym zakończyła się korespondencja, a ja pomyślałem, że już po temacie. Pod koniec stycznia 2024 otrzymuję przedsądowe wezwanie do zapłaty. Dzwonię, do firmy, która się tym zajmuje i próbuję wyjaśnić sprawę. Po uzgodnieniu z panią, że dośle dowody jakimi dysponuję (potwierdzenie przyjęcia wypowiedzenia oraz korespondencja z konsultantką firmy ubezpieczeniowej), dzisiaj otrzymuję wiadomość SMS z prośbą o pilny kontakt, więc zadzwoniłem i Pani, która odebrała poprosiła mnie o wypowiedzenie, które wysłałem. Wysyłał, je mój ubezpieczyciel i z tego co pamiętam jest to poprostu formularz na stronie internetowej ubezpieczyciela, więc samego wypowiedzenia nie mam. Nasuwa się pytanie: Co jeśli nie wyślę tego wypowiedzenia? Jak to rozwiązać? Skoro jedyne dowody jakie mam im nie wystarczają i szukają sposobu żeby tylko wyegzekwować pieniądze. Proszę o radę. Pozdrawiam