wypowiedzenie umowy do Netii

• Autor wątku Autor wątku marcel545
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcel545

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam, mam zamiar wyslac wypowiedzenie umowy do Netii; umowe mam do 16 stycznia 2018 na telefon i internet; pomozcie mi napisac takie wypowiedzenie, i czy moge juz wysylac; czy bede mial jakas kare; aha i jeszcze kiedy odeslac ruter bo podobno tez musze odeslac pozdrawiam

Musisz zawrzeć adnotację, że z zachowaniem wymaganego okresu wypowiedzenia (zazwyczaj 30 dni), myślę że 3 miesiące przed końcem umowy można śmiało ją wypowiedzieć, ale z zachowaniem 30 dniowego okresu wypowiedzenia i z końcem jej obowiązywania: 16.01.2018.
Urządzenie pewnie musisz odesłać do dwóch tygodnii od daty zakończenia obowiązywania tej umowy jeśli wg. umowy nie przechodzi urządzenie na twoją własność. Zależy od umowy.

No ale mogę się mylić.

red22 dzieki za odpowiedz; wysle wypowiedzenie na poczatku listopada, a urzadzenie napewno musze odeslac takze dzieki za info pozdrawiam

witam
Nie chce zakładać nowego wątku , więc zapytam tutaj. Skończyła mi sie promocja na usługe tv kablówki w Multimedia i obecnie nie chcąć podpisywac nowej umowy musze płacić wysoki abonament . Chcę wypowiedziec umowę, ale nie wiem jakią wpisac date , aby nie płacic dodatkowych jakichś kar. Czy Mogę napisać np. "Z dniem 18.10.2017 , zachowując 1 - miesięczy okres wypowiedzenia odstepuję od umowy ...." czy też "Z dniem 18.11.2017 , zachowując 1 - miesięczy okres wypowiedzenia odstepuję od umowy ...." ?? Innymi słowy czy ta data podana w oświadczeniu "z dniem ....." ma być datą po tym już 1 -miesiecznym okresie wypowiedzenia , czy tez nie ? Mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi ?

Najlepiej idź do salonu i powiedz że chcesz wypowiedzieć umowę wraz z datą końca jej obowiązywania. Dadzą ci gotowe pismo do podpisania. Okres wypowiedzenia będzie obejmował okres jednego miesiąca przed datą końca jej obowiązywania. Chyba, zależy od promocji, ale chyba przy braku reakcji ona przechodzi na okres nieokreślony. W przypadku play chyba na tych samych warunkach (nie wiem jak w ofertach z urządzeniem), orange/neostrada przy przejściu na okres nieokreślony mocno podnosi i tak już drogi abonament (120zł/msc za opcję 10Mb/s czy coś takiego).

Tak czy owak musisz zachować ten 1msc okres wypowiedzenia i musi umowa się zakończyć dniem jej końca.

Sam mam pytanie czy wypowiedzenie wysłane w formie skanu/zdjęcia na email operatora jest tak samo ważne jak wysłanie pocztą/faksem? Wysłałem wypowiedzenie wczoraj do Netii z adnotacją w email by potwierdzili przyjęcie, minęło 24h i jest cisza. A 2 dwa czy na wypowiedzeniu musi być wpisana dana rozpoczęcia umowy? Bo daty rozpoczęcia umowy po prostu nie ma. Zostawiłem tylko nr. abonenta i nr. umowy.

Ostatnia edycja:
Powrót