A
asiorek2017
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
witam w sierpniu 2016r wynajęłam mieszkanie w Niemczech właściciel zażądał 1600 eur kaucji po czym zgodził się rozłożyć ją w ratach po 200 euro miesięcznie do maja tego roku w umowie najmu zaznaczył że obowiązuję mnie wypowiedzenie ale w okienku jak długie nie zaznaczył nic , chcemy z mężem opuścić to mieszkanie bez okresu wypowiedzenia gdyż wyczytałam że można wypowiedzieć umowę wynajmu w trybie natychmiastowym bez kresu wypowiedzenia jeżeli mam ważne powody moje powody to : od lipca 2016r w garażu zalegają śmieci do kwietnia 2017r które są własnością właściciela i zobowiązał się je wywieść a ja płacę za ten garaż i nie korzystam z niego , podczas remontów w domu właściciel wpuszczał pod moją nieobecność pracowników typu elektrycy,do składania mebli ludzie, do kładzenia płytek, bez mojej wiedzy i najważniejszy powód w styczniu 2017r zgłaszałam że na strychu grasuję kuna wciąga zwłoki zwierząt które roskładając się śmierdzą w mieszkaniu. do dnia dzisiejszego nic z tym nie zrobił .Odpowiedz mojego właściciela jest taka że za puzno zgłaszam fakt o tych pracownikach że mi się to nie podoba i że kuna to problem w niemczech i to też nie jest argument do zerwania umowy . Moje pytanie brzmi kto ma rację on czy ja.