Wypowiedzenie umowy na internet przed terminem

• Autor wątku Autor wątku vowek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

vowek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Chciałem założyć internet w wynajętym mieszkaniu. Niestety nie wiem czy przed uplywem umowy na net(12 miesiecy) nie będe się przeprowadzał. Słyszałem, iż jak przedstawie operatorowi (Orange) umowę wypowiedzenie najmu to Orange musi zerwać ze mną umowę na internet bez dodatkowych opłat/konsekwencji. Czy jest to prawda? Czy są jakieś inne sposoby zerwania takiej umowy w moim przypadku?

Wiążące będą zapisy zawarte w podpisanej przez ciebie umowie na świadczenie usług...

Rozwiązać umowę można zawsze, jednak nie zawsze bez opłat.

wittka napisał:
Wiążące będą zapisy zawarte w podpisanej przez ciebie umowie na świadczenie usług...

Rozwiązać umowę można zawsze, jednak nie zawsze bez opłat.

Umowa nie może stać ponad prawem. Słyszałem, że Operator jest zobowiązany przerwać świadczenie usługi bez żadnych konsekwencji po dostarczeniu przeze mnie oświadczenia o wypowiedzeniu umowy najmu. Proboje zweryfikowac czy to prawda.

Gdyby był taki przepis to każdy kto byłby niezadowolony z internetu, albo kto znalazł lepszą ofertę składał by takie oświadczenie i rozwiązywał umowę bez konsekwencji. Przecież operator nie ma faktycznych możliwości sprawdzić czy to ooświadczenie jest zgodne z rzeczywistością.

Każda sytuacja jest inna. Co mówi na ten temat ustawa Ustawa z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne?

Powrót