Wypowiedzenie umowy najmu

• Autor wątku Autor wątku Wyjec
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Wyjec

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam,
Mieszkam wraz z wujkiem, który jest głównym najemcą mieszkania (komunalne). Jakoś ponad miesiąc temu dostał wypowiedzenie umowy najmu mieszkania wraz z dopiskiem, że musi opuścić i oczyścić lokal do 3 sierpnia br. Co się stanie jeśli w ogóle na to nie zareaguje? Jest strasznie uciążliwym człowiekiem i z tego co wiem, to będzie siedział w mieszkaniu w zaparte. Jaka będzie reakcja urzędu jeśli nic sobie z tym nie zrobi i w jakim czasie? Mój problem polega na tym, że ugadałem się z ludźmi z urzędu, że jeśli ja ureguluje dług to stanę się głównym najemcą, ale chce się także pozbyć tego człowieka.
Z góry dziękuję za odpowiedź i rady.

Te wypowiedzenie wyglada dokladnie tak:
http://img44.imageshack.us/img44/365/wypowiedzenienajmu1.gif

Czy to juz jest calkowicie przesadzone dla niego ? Nie ma zadnych mozliwosci zeby sie wybrobic?
Zastanawiam się czy jesli ja wplace zadluzenie po tym jak juz utracil decyzje to czy bedzie mogl ja na nowo zdobyc (ja zostane glownym najemca po babci w przypadku uregulowania zadluzenia).
I jesli nie zaplacilbym wcale to czy faktycznie wywaliliby go z mieszkania tak jak jest napisane czy moglby zyc czekajac na lokal zastepczy?
Najbardziej zalezy mi na tym bym wplacajac zadluzenie nie dal mu darmowego dachu nad glowa... chcialbym pozbyc sie go na zawsze ale nie wiem jak to zrobic...

Ostatnia edycja:
Powrót