wypowiedzenie umowy o pracę za porozumieniem stron

• Autor wątku Autor wątku Kostek23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kostek23

Użytkownik
Odpowiedzi
67
Dzień dobry chcemy się zwolnić z pracy bo mam dość ciągłego upokarzania przez mojego podwładnego i przez szefa jeszcze nic nie mówiłem ale chciał bym odejść jak naj szybciej i nie sądzę że dostanę wypowiedzenia umowy za poruzomienia stron tylko karze mi przepracować całe 3 miesiące a pracuje w tej firmie 10 lat ale ostatnie miesiące są coraz gorsze a jak powiem ze chce odejść za poruzomieniem stron to mnie zniszczy, i mam małe szanse na pomoc ze związków zawodowych bo mój przełożony jest w związkach kimś i zna wszystkich pomocy bo mam ochotę się zabić

Kostek23 napisał:
ale chciał bym odejść jak naj szybciej
Jeżeli chodzi o odejście z dnia na dzień a porozumienie jest niemożliwe to z pana perspektywy są dwie opcje: złożenie pracodawcy oświadczenia o rozwiązaniu umowy o pracę bez wypowiedzenia z powodu ciężkiego naruszenia praw pracowniczych za jakie odpowiedzialny jest pracodawca (np. tzw. mobbing) lub porzucenie pracy bez składania jakiegokolwiek oświadczenia.

Jeśli naprawdę jest tak źle, to myślę, że może Pan liczyć na wsparcie psychiatry i zwolnienie lekarskie. O ile pracodawca nie może zwolnić pracownika w trakcie L4, o tyle pracownik może złożyć wypowiedzenie. L4 z powodu depresji czy nerwicy może trwać nawet 6 miesięcy.

Tylko kto zatrudni człowieka który leczył się na depresji czy nerwicy

Ale nikt o tym nie będzie wiedział...

Jezeli dochodzi do nadużyć ze strony pracodawcy to pozostaje rozwiązać umowę z art 55 kp
Umowa rozwiąże sie w dniu złożenia pisma - # 3
Nie wiemy co sie dzieje

Dziękuję jest nadzieja bo mam na prawdę dość, jeszcze raz dziękuję

Mam jeszcze pytanie czy mogę nagrywac telefonem audio albo video pracodawcę bo na internecie pisze ze jak chcem udowodnić mobbing to mogę możecie mi podać paragraf albo czy mogę

Można ,ale pod żadnym pozorem nie możesz tego nigdzie udostępnić , jedynie jeżeli dopuści sąd jako dowód - musisz poczytać .Takie nagrywanie zawsze jest naruszeniem czyiś praw

Powrót