wypowiedzenie umowy ubezpieczenia samochodu

• Autor wątku Autor wątku Netzer
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Netzer

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Dostałem sms od compensa ,że nie zapłaciłem z wznowione ubezpieczenie OC auta.
Przegapiłem i od ręki napisałem wypowiedzenie i wysłałem na adres korenspondencja@compensa.pl i tu właśnie błędnie dodałem literę "n" na piątym miejscu adresu, ale informacji zwrotnej ,że adres nie istnieje nie dostałem.Nie wiem czy dotarł właściwie.
Jednocześnie przelałem pieniądze do compensa za spóźniony okres wypowiedzenia.
W przelewie tytułem napisałem " opłata za spóźnione wypowiedzenie polisy nr 123....."
Compensa nie uznaje maila ani przelewu jako datę wypowiedzenia umowy.
Maila wyjaśniam jeszcze z ONET gdzie dotarł.
Natomiast przelew był wyraźnie wskazany na jaki cel są pieniądze , jeśli nie odesłali przelewu to znaczy ,że zaakceptowali cel przeznaczenia, jeśli nie - powinni odesłać przelew.

Wypowiedzenie nie zostało dostarczone a przelewem ubezpieczenia OC nie da się wypowiedzieć. Wypowiedzenie należy złożyć z odpowiedniego artykułu w ustawowym terminie, jeśli wypowiedzenie jest składane po terminie (później niż 1 dzień przed końcem) a jest zawarte nowe w innym TU to wypowiedzenie można złożyć do wznowionej polisy z art. 28a. Wznowiona polisa jest zapewne cały czas aktywna i będzie trzeba zapłacić za każdy trwający dzień ochrony. W wymienionym TU wypowiedzenie można złożyć bezpośrednio poprzez stronę TU.

Powrót