Wypowiedzenie umowy zlecenie

• Autor wątku Autor wątku Ewa1976!
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Ewa1976!

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Mam umowę zlecenie do 31.12.2021 . Chce wypowiedzieć ja z końcem czerwca 2021 z dnia na dzień. W umówię nie mam nic zawarte jeżeli chodzi o okres wypowiedzenia. Pracuje na stanowisku jako obsługa sklepu internetowego jedna osoba w firmie. Czy mogę wypowiedzieć umowę z dnia na dzień bez żadnych konsekwencji ze strony zleceniodawcy?

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ewa1976! napisał:
Czy mogę wypowiedzieć umowę z dnia na dzień bez żadnych konsekwencji ze strony zleceniodawcy?
Nie, o ile nie masz ku temu ważnych powodów.

Wogole nie powinnam mieć takiej umowy z tego co czytam. Nie mogę wypowiedzieć bo mam do 31.12.2021? ale z ważnego powodu tak?

moderacja

Ewa1976! napisał:
Wogole nie powinnam mieć takiej umowy z tego co czytam
To zależy czy spełnione są wszystkie przesłanki wymienione w art. 22 kp.
Dla zrozumienia, w miejscu i godzinach wskazanych przez pracodawcę, odpłatnie pod jego kierownictwem.
Ewa1976! napisał:
Nie mogę wypowiedzieć bo mam do 31.12.2021?

Gdyż zrzekłaś się możliwości wypowiedzenia. Nie możesz się jedynie zrzec wypowiedzenia z ważnych powodów.
Ewa1976! napisał:
z ważnego powodu tak?
zgadza się.
PS.
Nie przytaczaj cudzych wypowiedzi z innych portali !

Ale jak zrzekłem się możliwości wypowiedzenia? Przecież nigdzie to nie jest zawarte ani w umówię ani w prawie.

Zrzekłam miało być

Można tu dodać zdjęcie umowy zlecenia? Aby pokazać jak ona jest zapisana? Tylko czy można tu dodać i jak?
Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Ewa1976! napisał:
Przecież nigdzie to nie jest zawarte ani w umówię ani w prawie.
Zgadza się. Nigdzie nie ma zapisu w umowie odnośnie wypowiedzenia. Umowa winna regulować takie kwestie. Skoro nie wymieniono w umowie zapisu odnośnie wypowiedzenia, okresu itd, to w sposób dorozumiany strony zrzekły się możliwości wypowiedzenia.
Ewa1976! napisał:
Można tu dodać zdjęcie umowy zlecenia?
Tak, tylko bez danych identyfikacyjnych.

Powrót