wyrejestrowanie samochodu z Holandii

• Autor wątku Autor wątku Gosiabps1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gosiabps1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Bardzo prosze o informację. Został kupiony samochód w Holandii, tam zarejestrowany na mojego męża, który tam pracował. Następnie mąż wrócił do Polski, przerejestrował samochód w Polskim Wydziale Kominikacji, a po jakiś czasie został sprzedany. Jednakże samochód nie został wyrejestrowany w Holandii i w związku z tym cały czas jest naliczany podatek drogowy. Co mam zrobić, jakie i gdzie dokumenty wysłać, żeby sprawa została zamknieta. Drugie pytanie, mój mąż od dawna nie mieszka w Holandii, a jest tam zameldowany, jak moge go wymeldować. Męża obecnie nie ma w kraju, jest za oceanem, więc wszysko muszę załatwić sama, żeby nie ponosić kolejnych kosztów. Bardzo proszę o radę.
Pozdrawiam Gosia

No więc masz problem. Spróbuj wszystko załatwić w formie pisemnej, ale spróbuj uzasadniając iż mieszkasz aktualnie np. w Kanadzie itp.
Jeżeli nie da rady, to musisz upoważnić notarialnie daną osobę, aby tę sprawę załatwiła.
Nie zwlekaj, bo odsetki lecą.
Możesz też zadzwonić do holenderskiego urzędu i przedstawić sprawę iż jest problem z przyjazdem osobistym.

Dziękuję za informację.
Pozdrawiam

Powrót