J
janka1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
nie wiem czy jestem na wlasciwym forum ale mam pytanie. znajomy wyjechal za granice po tym jak zostal skazany na 2 lata wiezienia w 2000 roku za posiadanie narkotykow. W miedzyczasie przepadla mu waznosc paszportu a jego stary dowod osobisty tez musi byc niedlugo wymieniony.
Pytanie 1/
czy przekraczajac ewentulanie granice zostalby zatrzymany i wtracony do wiezienia? czy wszystkie przekroczenia sa medowane na granicy?
pytanie 2/
czy gdyby przekroczyl granice bez zatrzymania ( np kiedy bedzie juz otwarta granica) moze isc wyrobic dowod osobisty bez stresu ze zostanie tam zatrzymany?
pytanie 3/
jest takie samo jak w pyt. 2 ale odnosnie paszportu? czy wszyscy skazani sa meldowani w dziale paszportowym
pozdrawiam
Pytanie 1/
czy przekraczajac ewentulanie granice zostalby zatrzymany i wtracony do wiezienia? czy wszystkie przekroczenia sa medowane na granicy?
pytanie 2/
czy gdyby przekroczyl granice bez zatrzymania ( np kiedy bedzie juz otwarta granica) moze isc wyrobic dowod osobisty bez stresu ze zostanie tam zatrzymany?
pytanie 3/
jest takie samo jak w pyt. 2 ale odnosnie paszportu? czy wszyscy skazani sa meldowani w dziale paszportowym
pozdrawiam