Wyrok a wyjazd za granicę.

• Autor wątku Autor wątku eser
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

eser

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam. Chciałem zapytać czy w przypadku gdy osoba, która została skazana na odbycie kary za rozbój ( w sumie za dwa z osobnych spraw - po połączeniu wyroków wyszło by z tego 5 lat pozbawienia wolności) , lecz wyjedzie przed terminem stawienia się w areszcie do Wielkiej Brytanii będzie poszukiwana listem gończym czy zwyczajnie poszukiwana? Chciałem także zapytać jak sprawa wygląda z przyjazdem stamtąd do Polski np. na święta? I przy okazji po jakim czasie wykonanie kary ulegnie przedawnieniu? Z góry dziękuje za odpowiedź ;)

o ile ktoś będzie poszukiwany listem gończym z chwilą przekroczenia granicy zostanie zatrzymany... o ilezostanie wydany ENA to nawet za granicą nie jest bezpieczny...., o ile zostanie wydany nakaz czy zarządzenie w celu UMP to w chwili interwencji policyjnej odbierze się od niego oświadczenie o miejscu przebywania.

Dzieki. Ale co to jest UMP? I czy wydanie listu gonczego jest bardzo prawdopodobne?

Sądzę że chodzi o Ustalenie Miejsca Pobytu.

[cytat="eser":1aim0igv]Dzieki. Ale co to jest UMP? I czy wydanie listu gonczego jest bardzo prawdopodobne?[/cytat:1aim0igv]

jeśli nie stawi się do odbycia kary to na 100% zosatnie wydany nakaz doprowadzenia a potem listu gończego.

jezeli bedziesz poszukiwany to napewno nie mozesz zabardzo istniec w zadnych dokumentach ale sprawdzaj sobie regularnie na stronie komendy glownej policji czy jest tam twoje zdjecie.A c do przy jazdu do posli to bardzo niebezpiecznie jezeli jeziesz autem to bedziiesz tylko sprawdzany na granicy francuskiej ale w polsce moga cie rowniez dorwac,wiem bo my mamy taka sama sytuacje.

[cytat="aga88":ly0zd6rw]jezeli bedziesz poszukiwany to napewno nie mozesz zabardzo istniec w zadnych dokumentach ale sprawdzaj sobie regularnie na stronie komendy glownej policji czy jest tam twoje zdjecie.A c do przy jazdu do posli to bardzo niebezpiecznie jezeli jeziesz autem to bedziiesz tylko sprawdzany na granicy francuskiej ale w polsce moga cie rowniez dorwac,wiem bo my mamy taka sama sytuacje.[/cytat:ly0zd6rw]

Proszę przeczytać regulamin forum :tuptup:

Poza tym na stronie komendy głównej umieszczone są naprawdę "szczególne" osoby...gdyby mieli zamieszczać wszystkie osoby które nie stawiły się do odbycia kary to by musieli codziennie wstawiać sporo nowych zdjęć :wink:

Powiem też tak, że z paroletniego doświadczenia :wink: wiem, że tacy uciekinierzy prędzej czy później zostają zatrzymani...

zapewniam, że to tak nie działa- że jeżeli nie ma tam danego zdjęcia to dana osoba nie jest poszukiwana... :help:

zapewniam, że to tak nie działa- że jeżeli nie ma tam danego zdjęcia to dana osoba nie jest poszukiwana... :help:

to jak to dziala??wiec skad mozna sie dowiedziec czy ktos jest poszukiwany listem czy nie??

nie można- to są dane wewnętrzne w policji-

ale widzisz niektore osoby sa poszukiwane za kradzieze i sa wystawione na internecie a przeciez to nie sa az tak duze przestpstwa.A wystawieni sa,wydaje mi sie ze wystawieni sa wszystcy poszukiwani listami gonczymi bo przeciez w listach gonczych chodzi o to zeby ktos rozpoznal ta osobe i pomogl policji.

aga napewno nie wszystkich poszukiwanych zdjęcia są umieszczone na str policji jest to nie możliwe, dlatego nie kierowałaby się tym że np go nie ma umieszczonego więc jest nie poszukiwany

a jak to działa osoba poszukiwana trafia do bazy danych policji i przy nawet zwyklej kontroli może zostać złapana

możliwe, że są to osoby poszukiwane ale bez prawomocnego wyroku- ale nie osoby które nie stawiły się do zakładu karnego celem odbycia kary...

możliwe, że są to osoby poszukiwane ale bez prawomocnego wyroku- ale nie osoby które nie stawiły się do zakładu karnego celem odbycia kary...

mozliwe mozliwe,ale czy osoby ktore nie maja prawomocnego wyroku moga byc poszukiwane listem gonczym ??

[cytat="aga88":278uda4n]mozliwe mozliwe,ale czy osoby ktore nie maja prawomocnego wyroku moga byc poszukiwane listem gonczym ??[/cytat:278uda4n] oczywiście ,że tak....

[cytat="aga88":35yufgwg]mozliwe mozliwe,ale czy osoby ktore nie maja prawomocnego wyroku moga byc poszukiwane listem gonczym ??[/cytat:35yufgwg] oczywiście ,że tak....

tego nie wiedzialam myslalam ze osoby musza miec prawomocny wyrok

Powrót