Wyrok apelacja praca

• Autor wątku Autor wątku Lisek9402
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lisek9402

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. Opisze sytuacje, gdyby mógł się wypowiedzieć, ktoś kompetentny będę bardzo wdzięczny. Otóż w 2019 roku zostałem zatrzymany za kradzież z włamaniem. Chodziło o maszyny hazardowe. Otóż sytuacja wygladała tak, że moj przyjaciel starcił cały dorobek na tych maszynach w jakieś obskurnej budzie pod sklepem. Stracił cała wypłate idiota i nic nie przyniósł rodzinie do domu. Zdenerwowałem się po telefonie od jego kobiety i postanowiłem z innymi kolegami zatrzymać proceder hazardu w tym miejscu oddajac owe maszyny pod komisariat policji. Pojechałem buda była otwarta wszedłem do środka odciełem łańcuchy stabilizujące inwrzuciłem maszyny do busa. W Między czasie przyjechał właściciel tych maszyn i zaczynał strzelać bronią gazową w moja stronę i ludzi ktorzy byli ze mna. Nikt nie ucierpiał ani oni ani my. Nie było bójki. Gościu zadzwonił na policje powiedział ze był napad na sklep a po pościgu policji okazało się że były to maszyny hazardowe. Ruszyła procedura sądowa tego zdarzenia. Mineło 3 lata przez ten czas zacząłem prace w Wojsku i zrobiłem liczne kursy itp itd szkoły ogolnie bardzo mocno wystrzeliłem z karierą w życiu. W minionym tygodniu miałem sprawe w sadzie otrzymałem taki sam wyrok jak proponowali mi na samoukaraniu na ktorę się nie zgodziłem. Rok w zawieszeniu na 2 lata... tragedia. Chce się odwołać. Mam argumenty aby złożyć takie zażalenie. Czy ktoś by mi mogł z tym pomoc? Jak będzie wygladać sprawa pracy gdy popełniłem przestępstwo gdzy jeszcze nie byłem w Wojsku? Jak nalepiej to ugryźć? Dziekuje za pomoc.

nie jestem karany.
Jestem żołnierzem.
Nje popełniłem żadnego przestępstwa ani wykroczenia w trakcie czekania na rozprawe.
Prowadze działalność polegającą na trenowaniu dzieci i mlodzieży, które odnosza sukcesy w sporcie.

No i dlatego dostałeś wyrok w zawieszeniu-to dość łagodna forma kary.Jaką w takim razie karę chciałbyś dostać?

Lisek9402 napisał:
Nje popełniłem żadnego przestępstwa ani wykroczenia w trakcie czekania na rozprawe.

Uwielbiam ten argument .... Gdybyś popełnił kolejne przestępstwo lub wykroczenie dostałbyś kolejny wyrok lub karę.
Tak jak powyżej - chciałbyś pozostać bezkarny za to co zrobiłeś??

Argumentem,który jeszcze mogę się posługiwać jest to ,iż atomaty były z punktu widzenia prawa NIELEGALNE, wiec ukradłem coś co w polskim prawie ma koszt 0zł o ile się nie mylę a lina metalowa była stabilizująca a nie zabezpieczająca. Biegly tak orzekł. Wiem że nie tak załatwia się te sprawy, ale wyrok w zawieszeniu = utrata pracy. Sąd nie bierze tego pod uwagę? Mogę naprawic szkodę wyrządzoną poprzez zapłacenie odszkodowania. Grzywny?

forg napisał:
Uwielbiam ten argument .... Gdybyś popełnił kolejne przestępstwo lub wykroczenie dostałbyś kolejny wyrok lub karę.
Tak jak powyżej - chciałbyś pozostać bezkarny za to co zrobiłeś??

Czy ja ja napisałem że chce być bezkarmy? Czytaj ze zrozumieniem od początku.

Lisek9402 napisał:
Czy ja ja napisałem że chce być bezkarmy?

A ktoś napisał, że tak napisałeś?? Może sam zacznij czytać to co publikujesz. Zadajemy pytania. Bo nie raczyłeś napisać na co liczysz. Napisz jak zakwalifikowano twoje przestępstwo. Potraktuj nas poważnie to może ktoś za darmo udzieli tobie pomocy. Zawsze możesz opłacić prawnika.

A jak chcesz dyskutować o społecznej szkodliwości swojego czynu .... Samosądy, najazdy z kolegami raczej nie są społecznie pożądane.

Masło maślane :) ok proszę Pana napisałem w pierwszym poście pytania. Opisujac sytuacje. Zapytał się Pan jakie mam argumenty i je pan skomentował. Napisałem więc w pózniejszym poście na co liczę. Jeżeli nie zna pan odpowiedzi na pytania u góry to po co ta dystkusja? Mam adwokata opłaconego,ale chciałem poprostu w świecie zapytać się kogoś innego i po to jest forum, aby na nim zaczerpnąć odpowiedzi. Wnioskuje że jest Pan na początku swojej wiedzy i na siłe próbuje zabrać głos. Pozdrawiam

Powrót