Wyrok do siedzenia

• Autor wątku Autor wątku biker111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

biker111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Bardzo proszę o mądrą poradę.
Widzę na tym forum wielu mądrych i zorientowanych ludzi.
Za głupią sprawę z przed lat ,której już nie pamiętam gdyż wiele lat temu rozpocząłem nowe życie,dostałem wyrok w zawieszeniu 2lata.warunkiem zawieszenia kary była spłata ok.200 000 zł.oczywiście nie spłaciłem tak dla mnie abstrakcyjnej kwoty.wyrok mi odwieszono!!!(mimo dokonywanych spłat w miarę możliwości)dziś mam dobrą pracę w austrii,urodziło mi się dziecko i postanowiłem jako jedyny żywiciel rodziny nie stawić się celem odbycia kary.
Pytanie brzmi:czy w austrii przy np.kontroli drogowej powinienem się spodziewać aresztowania?...czy posiadanie meldunku austryjackiego ma wpływ na moją sytuację?...czy dopadną mnie szpony sprawiedliwości przy byle kontroli drogowej,czy może przy głębszym prześwietleniu mojej osoby?...czy jest może jakiś sposób,cwany kruczek,który pozwoli mi jakoś przeżyć pewien okres czasu???bardzo proszę o pilną poradę i z góry bardzo dziękuję.

Znajomy narobił sobie problemów z prawem w Anglii, i gdy go legitymowała policja już później w Polsce to policjant wspomniał "o widzę że jakieś bójki Pan urządza za granicą" - czy coś w ten deseń, i wyjaśnił mu że "teraz" mają nowy system i mają dane jego wybryków za granicą do wglądu.

Jeśli to prawda i ten system działa w dwie strony, to w momencie kiedy zostanie wystawiony z powodu Twojego ntego niestawienia się w sądzie czy zakładzie karnym - list gończy, to powinien on być widoczny w systemie dla policji austriackiej.

Zatem, doradzałbym szybkie przeniesienie się do kraju który nie ma tego systemu, na pewno on działa w UE, więc państwo w Europie ale poza UE byłoby wskazane -np. Szwajcaria, albo Norwegia, lub Monako?

Ostatnia edycja:
Powrót