wyrok łączny -jak napisać pismo?

• Autor wątku Autor wątku Karinkax
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Karinkax

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,mój chłopak za kilka dni ma sprawe o wyrok łaczny i chciałabym dowiedzieć się jak napisać pismo dzięki któremu odjęliby mu jak najwięcej.
Czy moge napisac wniosek od siebie i co dokładnie mam tam napisać?
Prosze o jakies rady,pozdrawiam. :)

Karinkax napisał:
Witam,mój chłopak za kilka dni ma sprawe o wyrok łaczny i chciałabym dowiedzieć się jak napisać pismo dzięki któremu odjęliby mu jak najwięcej.
Czy moge napisac wniosek od siebie i co dokładnie mam tam napisać?
Prosze o jakies rady,pozdrawiam. :)

ale to też nie jest pewne,że cokolwiek mu odejmą

tak ale jestem jego dziewczyną i wniosek o zmniejszenie tej kary moge napisac. Dlatego pytam jak je napisac?

Możesz go napisać dowolnie, wedle własnego uznania.

tak tylko wedlug jakiego schematu je pisac?
Co moge napisac zeby sąd przychylniej na niego patrzyl.
Jesli to cos pomoze to mam dzieko ktore on pomagał mi wychowywac.

Twój wniosek będzie miał marginalne znaczenie bo nie jesteś stroną. W najlepszym razie może naprowadzi Sąd na jakieś fakty lub dowody.
Opisz sytuację, napisz to co według Ciebie jest istotne. Najlepisj gdyby to była prawda.

KPK odnośnie wyroku łącznego mówi tak:
Przepis prawny:
art. 571 § 1. Sąd w razie potrzeby zwraca się do zakładów karnych, w których skazany przebywał, o nadesłanie opinii o zachowaniu się skazanego w okresie odbywania kary, jak również informacji o warunkach rodzinnych, majątkowych i co do stanu zdrowia skazanego oraz danych o odbyciu kary z poszczególnych wyroków. -> KPK

A jeśli Ty Karinkax chcesz coś napisać to napisz po swojemu, bo schematu na takie coś to nie ma czyli napisz po prostu jaka więź Was łączy, jaki tryb życia prowadził skazany będąc z Tobą, jakie macie plany, dlaczego Twoim zdaniem powinien otrzymać niższy wyrok itp. Choć tak jak pisze Kadi, to wszystko ma charakter marginalny.

Witam,mam pytanie mój partner odsiaduje wyrok i każdy wyrok jest w innym sądzie,moje pytanie brzmi do którego sądu może składać o wyrok łączny? Dziękuję za pomoc

A jak mogę prosić o jakiś wzór jak to napisać? Dziękuję

Powrót