wyrok łączny

• Autor wątku Autor wątku kingak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kingak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
cześć jestem pierwszy raz na waszym forum mam pytanie o wyrok łączny czy jeśli czyn był popełniony w 2005 r wyrok w 2005 r. za miesiąc następne przewinienie ale wyrok w2006 r.czy podlega to łączeniu .

za miesiąc od czego to drugie "przewinienie"? To "Za miesiąc" to było przed wydaniem pierwszego wyroku, czy po?

za miesiąc od wydania pierwszego wyroku
przepraszam za nie uściślenie sprawy imam pytanie czy sąd za

wsze odwiesza wyrok jeśli w grę wchodzi np.jazda po pijanemu a kradzież

jeśli popełniono przestępstwo mies po wydaniu wyroku to nie podchodzi to pod wyrok łączny- ale wręcz sąd może odwiesić wyrok. kradzież i jazda po pijanemu to nie są przestępstwa podobne więc sąd może ale nie musi zarządzić wykonania kary.

dzień dobrymam bardzo ważne pytanie może jeszcze raz przedstawie moją sprawe jak pisałam wyżej mąż w 2005 roku za jazdę po alkoholu dostał 2 lat w zawiasach na 5 miesiąc po tym znowu to samo tym razem 1.5roku na 4 lata ale ten wyrok został wydany 2006 roku wtedy pierwszy odwiesili odsiaduje go od marca 2008 ale jeszcze przed pujściem do zk.popełnił jeszcze jedno przestępstwo [wynieśli złom z zakładu ]dostał 2 lata w zawieszeniu na 5 za kradzież zaznaczyli że mała szkodliwość a dzisiaj z powodu tego ostatniego wyroku odwiesili mu ten drugi cz mogli to zrobić to są dwa różne art.i czy da coś zażalenieczy jest choć cień nadziei pozdrawiam

Pisała już o tym marta wyżej. Jeśli w okresie próby orzeczonym za przestępstwo X skazany popełnia kolejne przestępstwo Y (nie będące podobnym do X) to zarządzenie wykonania kary jest możliwe (art. 75 § 2 k.k.).

Powrót