Wyrok łączny

• Autor wątku Autor wątku marzena1_86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marzena1_86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam

wiem ,ze jest wiele postów o tej tematyce lecz mam dośc nietypowe pytanie które ciąży na mnie :) .
A więc czekamy z narzeczonym na termin rozprawy w sprawie wyroku łącznego i tak czekamy, czekam i nadal nic nie wiadomo. Ważna "chyba" rzeczą jest iż pomaga nam Pan Adwokat. Najpierw zagineły dokumenty w Sądzie , potem jak już się odnalazły została zmieniona sędzina więc zaczęło sie wszystko od początku "niezbędne papierki" juz są, osoba nadzorująca tą sprawe równiez chociaż miała urlop lecz jest to rzecz oczywista w okresie urlopowym ;) . Ale nadal nic nie wiadomo - suma sumarum czekamy piaty miesiąc i nadal nic. Adwokat nie chce ryzykowac skargami ponieważ może to się odbic na "NAS" .
Nasuwa sie jedno pytanie - ile czasu Sąd ma na wyznaczenie takiego terminu??? Co można zrobic aby go przyśpieszyc???Tak przy okazji podpytam ile czasu taki wyrok się uprawomacnia , jak równiez jakie aa szane aby w Warszawie dostac pełna apsorcje(jak nieprawidłowo napisałam to przepraszam) ????

Zapomniałam dodac ,ze Mój narzeczony odbywa teraz karę:(

Musicie uzbroic się w cierpliwość, pozatym żeby nie było problemów lepiej jest przemilczeć... to może trwać troszkę... ja też czekam na wyrok łączny i się okaże czy zbiją mam nadzieję tylko, że nie dolożą nic :(

>ile czasu Sąd ma na wyznaczenie takiego terminu???

Nie ma ograniczeń.

>Co można zrobic aby go przyśpieszyc???

Czy sądzisz, ze adwokat udziela wam błędnych porad?

>Tak przy okazji podpytam ile czasu taki wyrok się uprawomacnia ,

Tyle, ile każdy inny.

>jak równiez jakie aa szane aby w Warszawie dostac pełna apsorcje(jak nieprawidłowo napisałam to przepraszam) ????

Zawsze i wszedzie takie same - 50%.

Dziekuję za informację - więc czekamy dalej ...

>>Czy sądzisz, ze adwokat udziela wam błędnych porad?

Dla sprostowania - nie sadzę, zeby adwokat nas okłamywał - takich doradców jest conajmniej dwóch na ulicy . Czy by mu sie to opłacało??? :)

W kazdym razie wolę zapytac jeszcze osoby kompletnie nie zaangażowane ...

Jeszcze raz dziękuję

Powrót