wyrok łączny

• Autor wątku Autor wątku szczepan77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szczepan77

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam.
Zostałem skazany prawomocnie 4 lutego 2015 r na kare jednego roku pozbawienia wolności z warunkowym zawieszeniem na okres 5 lat za udział w bójce.

W listopadzie 2018 roku zostałem skazany prawomocnie na karę 5 miesięcy bezwzględnego pozbawienia wolności za kradzież.

Moje pytanie brzmi czy możliwe jest wydanie wyroku łącznego w myśl przepisów nowej ustawy z dnia 1 lipca 2015r.

Bardzo proszę o pomoc w odpowiedzi na moje pytanie.

Serdecznie pozdrawiam.

Kiedy dopuściłeś się kradzieży? W okresie próby? Czy pierwszy wyrok został odwieszony?

w okresie próby, wyrok nie został odwieszony ale sporządziłem w imieniu własnym wniosek o odwieszenie wyroku i zarazem wydanie wyroku łącznego.

szczepan77 napisał:
w okresie próby, wyrok nie został odwieszony ale sporządziłem w imieniu własnym wniosek o odwieszenie wyroku i zarazem wydanie wyroku łącznego.
Moim zdaniem niepotrzebnie, to nie są przestępstwa podobne, odwieszenie byłoby więc fakultatywne więc być może by do niego nie doszło. No chyba, że chcesz mieć już wszystko z głowy, to rozumiem, nie widzę przeciwskazań do wyroku łącznego.

Ostatnia edycja:
Być może by nie doszło do odwieszenia ale tylko w sytuacji gdybym pozostawał na wolności czyli nie miał zasądzonego bezwzględnego wyroku, będąc już w zakładzie karnym administracja ZK sama kieruje wniosek do sądu o odwieszenie wyroków nie biorąc przy tym pod uwagę zbieżności przestępstw i takie wnioski są akceptowane w 100% na korzyść administracji .Są to moje spostrzeżenia oparte na obserwacjach wielu podobnych przypadków.
Tak więc mogę w mojej sytuacji najwięcej ugrać będąc jeszcze na wolności i kierując w własnym imieniu wniosek o odwieszenie oraz wydanie wyroku łącznego .

Dziękuję za zainteresowanie moim postem oraz pomoc i serdecznie pozdrawiam

Witam.Od sierpnia 2019 r oczekuję na wydanie wyroku łącznego który obejmuje zawieszona karę która zakończyła mi się 31.01 .2020 ale pozostało mi tak zwane pół roku cichego i tutaj moje pytanie czy może wciąż Sąd połączyć ten wyrok?

Proszę o info.
Pozdrawiam

Ja nie wiem, ale podniosę temat, może ktoś się wypowie bardziej kompetentny.

Dzięki wielkie za zainteresowanie.Pozdrawiam

Powrót