Wyrok Łączny!

• Autor wątku Autor wątku madziks...
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Moim zdaniem są.
Według mojego sądu pewnie też. Po tym, kiedy uznał za podobne zgwałcenie i groźby...

no nieciekawie to wygląda.A skoro są podobne to muszą odwiesić?Jest jakas nadzieja??Jeżeli w czasie 4 miesiecy do konca odsiadki nic nie przyjdzie tzn żadne pismo o odwieszeniu.A przyjdzie np po opuszczeniu zk to czy jest jakaś szansa żeby nie wrócić tam spowrotem??

[cytat:1dcopqpc]
A skoro są podobne to muszą odwiesić?Jest jakas nadzieja??
[/cytat:1dcopqpc]
Prawdopodobieństwo 100% a nawet 200

[cytat:1dcopqpc]
Jeżeli w czasie 4 miesiecy do konca odsiadki nic nie przyjdzie tzn żadne pismo o odwieszeniu.A przyjdzie np po opuszczeniu zk to czy jest jakaś szansa żeby nie wrócić tam spowrotem??
[/cytat:1dcopqpc]
odroczenie wykonania kary 2x(po 6 miesiecy)
ponowne zawieszenie kary

Damian wczesniej napisałeś ze kara nie może przekraczać 2 lat. Minęły już 3 lata i 1 miesiąc okresu próby zostały jeszcze niecałe dwa.Czyli można odraczać??Przepraszam za moją nadgorliwość ale musze wszystko rozłożyć na czynniki I :ooo:

Ale odwieszają to co zostało mam nadzieje czyli w przypadku mojego chłopaka zostaje niecale 2.To wszystko takie skomplikowane :wow:

Dostał wcześniej 1 rok na 5
A teraz odsiaduje 2 lata czy tak??

czyli może się starać o odroczenie wykonania kary i zawieszenie ponowne tego wyroku rok na 5, ponieważ tam ma tylko rok do odsiadki i wtedy można zawiesić ponownie.
Chodzi o to że jeżeli masz do odsiadki więcej jeżeli 2 lata to nie można wtedy zawiesić wyroku.

wczesniej dostał 2 na 5 teraz ma 2 lata do odsiadki

to jak odsiedzi to 2 lata to moze sie starac o ponowne zawieszenie tego pierwszego

Rozumiem! Mam jeszcze jedno pytanie:Jeżeli ma zawiasy 2/5 to jeżeli przestepstwa są podobne to odwieszają tylko to co zostaje do końca okresu próby tak?

odwieszają 2 lata-jesli o to było pytanie.

czyli odwieszają wyrok 2 lat a nie okres próby jaki zostaje do jego zakończenia ???w przypadku mojego narzeczonego okres próby 5 lat

chciałabym się orientacyjne spytać jakiej kary mozna się spodziewać po połaczenieu wyroków :
1. 1 rok i 6 mieś
2. 1 rok i 6 mieś
3. 1 rok i 6 mieś.

M. siedzi już 6 mieś. więc jak to teraz by się przedstawiało ? Chciałabym jeszcze dodać, że te 2 pierwsze wyroki wcześniej miał zawieszone dopiero za popełnienie 3-ego poszedł do więzienia i odwiesili mu te wczesniejsze !!!! bardzo prosze o odpowiedź !!!! Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Proszę nie dublować pytań!- Y

ja chcialbym dodac tylko od siebie, ze jest:

1. udzielanie srodkow odurzajacych - czestowanie kogos

2. udzielanie srodkow odurzajacych w celach korzysci majatkowych - handel

i to jest tutaj chyba istotna roznica

Chyba w kodeksie karnym nie za bardzo istnieje ta różnica...można np brać udział w obrocie nie osiągając korzyści majątkowej i niestety dostanie się taki sam wyrok jak z korzyścvią majątkową, czy sprzedajesz czy nie wychodzi na to samo- liczy się szkodliwość społeczna czynu.

Art. 58.
1. Kto, wbrew przepisom ustawy, udziela innej osobie środka odurzającego lub
substancji psychotropowej, ułatwia albo umożliwia ich użycie albo nakłania do
użycia takiego środka lub substancji,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Art. 59.
1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub osobistej, udziela innej
osobie środka odurzającego lub substancji psychotropowej, ułatwia użycie albo
nakłania do użycia takiego środka lub substancji,
podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

chyba jest jednak jakas roznica.

No jest fakt ale jest to płynna granica. Znam osobę, której udowodniono udział w obrocie( wiadomo, nie jest to art 58 ani 59) ale nie, że miał z tego jakąś korzyść majątkową- poprostu wziął od jednego koolegi i dał drugiemu,to nie były duże ilości i tylko 2 razy i dostał 1,3 roku pozb wolności- w uzasadnieniusąd stwierdził, że nie ważne było to, czy dostał jakieś pieniądze.

Powrót