WYROK SADU

• Autor wątku Autor wątku aqer
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Zwracam się z uprzejmą prośbą o wydanie wyroku wraz z klauzulą wykonalności do sprawy oskarżonego ... Sygnatura akt:...
Jednocześnie chciałbym poinformować, iż ... nie raczył wykonać nałożonego na niego obowiązku zapłaty zadośćuczynienia płatnych w terminie 4 miesięcy od uprawomocnienia się orzeczenia. Wyrok uprawomocnił się 14.09.2007r.

Czy tak moge napisac podanie? :P
Jezeli mam cos poprawic lub dopisac to prosze o pomoc. :help:
:help:

Możesz dopisać na końcu, że wnosisz o rozważenie przez Sąd zarządzenia wykonania warunkowo zawieszonej kary (o ile w wyroku orzeczono karę której wykonanie warunkowo zawieszono).

Podpis musi być własnoręczny.

Ja bym jeszcze dopisał, że prosze o potraktowanie mojego pisma jako wniosku o nadanie klauzuli jak również jako informacji o fakcie nie zapłacenia zadośćuczynienia w ustalonym przez Sąd terminie.

Kadi ale jak wniose o odroczenie zawieszenia kary to czy ten typ zaplaci mi zadoscuczynienie? Bo przeciez bedzie przebywal w wiezeniu.

Z drugiej strony często jest tak że po wyznaczeniu posiedzenia Sądu celem rozważenia zarządzenia kary - pieniądze się znajdują, należności są regulowane a jeśli przyczyną zarządzenia wykonania kary miał być tylko brak zapłaty , to po jej uiszczeniu Sądy często nie zarządzają wykonania kary i wszyscy są w miare zadowoleni ;)

A jezeli ten ktos nie bedzie chcial zaplacic mimo grozby wiezienia to co wtedy?

To wtedy pozostanie starać się przeprowadzić postępowanie egzekucyjne.

Napisalem o klauzule i juz ja otrzymalem.
Wyslalem takze list do typa o zaplacenie lecz sie nie odezwal dlatego chce wniesc sprawe do komornika.
Napisalem do sadu w liscie o tym ze winny nie wykonal wyroku sadu lecz nie dostalem zadnego pisma czy cos w zwiazku tym zrobili.
Czy sad nie powinien wyslac do mnie listu co zrobil w zwiazku z tym?
Dostalem tylko list by zaplacic 6zl za klauzule do wyroku.

Tu mam pytanie co do komornika w mojej sprawie
o,35,84705.html

Iść możesz ale komornik nie przeprowadzi egzekucji.

[cytat="aqer":3d609cbm]DLaczego nie wykona egzekucji?[/cytat:3d609cbm]

Przepraszam, moja poprzednia odpowiedź była wynikiem nieuwagi. Odpowiedziałem na pytanie kończące poprzednią stronę wątku, które brzmiało:

[cytat:3d609cbm]Bez takiej klauzuli do komornika isc nie moge?[/cytat:3d609cbm]

Powrót