wyrok w zawiasach odwieszony co robic?

• Autor wątku Autor wątku monika1212
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

monika1212

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
witam mam prosbe aby ktos mi odpowiedzial na pytanie,moj chlopak dostal 2 m-ce za prowadzenie bez prawa jazdy i juz odbywa kare,ale mial wczesniej wyrok za podobna sprawe i dostal rok w zawiasach na 3lata,i teraz dostal wezwanie na posiedzenie w celu zarzadzenia kary,czy jest mozliwe zeby mu ten wyrok odwiesili i dolaczyli do tej 2 miesiecznej kary,jak tak to bedzie to musial calosc odsiedziec,bardzo prosze o odpowiedz,i czy jest szansa zeby sie odwolac i czy moge miec nadzieje ze wyjdzie po tych 2 miesiacach.
zalamana

Bardzo możliwe że mu odwieszą a nawet prawie pewne bo jeśli został skazany prawomocnym wyrokiem to sąd ma prawo odwiesić mu poprzedni wyrok.

dzieki za odpowiedz,mam nadzieje ze uda sie wybronic,ja dzis przezywam pierwsza noc bez mojego chlopaka i kiepsko to znosze a jak bedzie to trwalo dluzek niz 2 miesiace to juz kompletnie sie zalamie

Moniko nie odbiegaj od tematu. Jeśli masz ochote pogadać luźniej to wejdź na temat wolny. Rozumiem co przeżywasz ale najgorsze są początki. Pociesz się tym że twój chłopak ma nieduży wyrok. Mój jest na sankcji pół roku a grozi mu do 10 lat a w dodatku jest recydywistą

monika niestety z tego co piszesz wnioskuje że raczej zostanie to odwieszone .... ale napisz kiedy dostał wyrok w zawieszeniu ??

Trzymaj się :!:

problem polega na tym, że nie mogę znaleźć ani pozwu ani orzeczenia z tej sprawy, jedyne co mogę powiedzieć to to, że w sygnaturze sprawy występuje 2004 rok. Czy jest możliwość, żebym zdobyła odpis z sprawy i wyroku w sądzie albo gdzieś indziej?

Jeśli wyrok dostał w 2004 roku to 3 lata już mogły minąć i zawiasy mu się skończyły tylko jeszcze przez 6 miesięcy po zakończeniu okresu próby sąd może odwieśic te zawiasy. Jeśli już minęło też i to pół roku to nie ma możliwości odwieśwenia

no wlasnie moze te 3 lata minely ale te pol roku napewno nie wiec pewnie mu odwiesza ale chyba jest taka mozliwosc zeby troche w czasie to przesunac i mozna zlozyc apelacje tak zeby byl na swieta w domu,mam taka nadzieje

Barbie napisał:
Jeśli wyrok dostał w 2004 roku to 3 lata już mogły minąć i zawiasy mu się skończyły tylko jeszcze przez 6 miesięcy po zakończeniu okresu próby sąd może odwieśic te zawiasy. Jeśli już minęło też i to pół roku to nie ma możliwości odwieśwenia

Jak pisze Monika1212, 2004 rok występuje w sygnaturze sprawy, co oznacza, że w tym roku trafił do sądu akt oskarżenia, a samo skazanie a następnie uprawomocnienie się wyroku mogło nastąpić dużo później.

Proszę podać dokładnie datę prawomocności tego pierwszego wyroku ze skazaniem 1 rok na 3 lata próby.
W momencie zarządzenia wykonania tego pierwszego wyroku, chłopak może wyjść na święta, ale raczej tylko w ramach np. przepustki, albowiem po tych 2 miesiącach do wykonania zostanie wprowadzony ten roczny wyrok.

Powrót