wyrok w zawieszeniu a pobicie przed nim. POMOCY :(

• Autor wątku Autor wątku lukaszesiu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukaszesiu

Użytkownik
Odpowiedzi
62
Witam, dzisiaj dostałem wyrok w zawieszeniu za przestępstwo z art. 157&2 kk 5 miesięcy na 3 lata. Pobicie miało miejsce 08.04.2009r. Podobne zdarzenie z podobnymi obrażeniami miało 15.02.2009r ale wyrok jeszcze nie zapadł ale przyznałem się do tego pobicia. Czy jeżeli już mam wyrok w zawieszeniu i teraz dostane jakąś działkę za tamto z 15.02 to idę już na te 5 miesięcy?. Czy po prostu przez to że zdarzenie miało miejsce przed zapadnięciem wyroku to jeszcze dostane drugie zawiasy lub inna działkę? Proszę o pomoc. :(

co nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie ;/

Zastanawiałeś się czy to może to Twoja niecierpliwość sprzyja temu, że już dwa razy znalazłeś się w Sądzie? Bo zdaje się jej Ci nie brakuje ;)

Kara z wyroku, który dziś został ogłoszony (zakładając że wyrok się uprawomocni), będzie mogła być zarządzona do wykonania, m.in. wtedy jeżeli po dniu dzisiejszym popełnisz jakieś nowe przestępstwo. Przestępstwa popełnione wcześniej nie będą tu miały znaczenia.

Natomiast co Ci Sąd orzeknie w tej sprawie, która jest w toku to sprawa otwarta, a decyzja należy do Sądu.

Powrót