Wyrok w zawieszeniu

• Autor wątku Autor wątku madziunia1305
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

madziunia1305

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam ! Czy wyrok w zawieszeniu moze zostac odwieszeniu po popelnieniu przestepstwa z innego artykulu ???

Jezeli zostalo ono popelnione w czasie trwania okresu proby to oczywiscie ze sad moze ,,odwiesic" wyrok.

warto byłoby sprecyzować... jesli przestępstwo nalezy do podobnych sąd obligatoryjnie zarządza wykonanie zawieszonej kary pozbawienia wolności, jesli przestepstwo nie zaliczane do katalogu podobnych to fakultatywnie.. przestepwstwa podobne to te popełnione w celu osiągniecia korzysci majątkowej, z uzyciem przemocy badź groźby jej uzycia, czy tez przestepstwa z jednego działu- np przestepstwa przeciwko wolnosci seksualnej i obyczajnosci.

Dziekuje za odpowiedzi mam jeszcze jedna sprawe moj chlopak przebywa w zakladzie karnym zastal aresztowany po wydaniu miedzynarodowego nakazu aresztowania niedawno mial posiedzenie na ktorym zapytano go czy chce odsiadywac 3 miesiace z innego wyroku ktory zostal odwieszony 2 lata temu, nie zgdzodzil sie na to. Z tego o sie orientuje to jezeli osoba zostala aresztowana po wydaniu takiego listu nie moze odbywac zadnej innej kary ma wyjsc za 3 tygodnie. Czy ktos wie czy jest jakis konkretny czas na doprowdzenie go do zakladu czy moga go poszukiwac juz w ten sam dzien ???

nie jestem pewna. ale na podstawie mojego łotra moge ci opisac jak bylo
z 2004 roku miał 2 wyroki w zawieszeniu w okresie próby popełnił kolejne podobne przestepstwo 2006 , został aresztowany siedział prawie rok wyszedł ze wzgledu na stan zdrowia osoby bliskiej i zaczał starac sie o warunkowe przedt.zwolnienie dostal je i mamy jedno z głowy, natomisat zaczeły sie odwieszac tamte wyroki trwało to ok. 1 roku zanim został doprowadzony do zk z jednaej ze spraw z 2004, w moiedzy czasie pisalismy do sadu rejonowego, apelacyjnego i okregowego rożne pisma aby to przedłużyc w czasie i na troche sie udało, na dzien dzisiejszy wyrok drugi z 2004 roku jest odwieszony ale nie wprowadzony,w sadzie okregowym jest złożone zazalenie , i teraz tylko kwestia , kiedy mu przyjdzie o doprowadzenie do zk. a ze jest juz w zk to mu poprostu dojdzie ten drugi.

Powrót