wyrok w zawieszeniuart 62§1 i nowy wyrok za art 279§1

• Autor wątku Autor wątku mecekkznw
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mecekkznw

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam w 2007 r w listopadzie policja zatrzymała mnie za posiadanie marichuany .
W 2008 roku w czerwcu dostałem wyrok w zawieszeniu 3 miesiace na 3 lata dozór kuratora i grzywne. Poddałem sie dobrowolnie karze.
Teraz 14 czerwca 2009 r dokonałem włamania z kradzierza z art 279§1 , ukradłem rzeczy fryzjerskie na wstepna kwote ok 8000 zł
Na przesłuchaniu policja groziła mi sankcja ale przyznałem sie do innych czynów, juz drobniejszych właman do piewnic ok 3 i domków działkowych też ok 3 , powiedzieli mi ze to wszystko podpina sie pod ten jeden art 279§1 i bede karany za to jako za jedno. Prokurator dał mi teraz dozór policji 3 razy w tygodniu.
Mam pytanie dotyczące czy grozi mi zakład karny .Chciał bym dobrowolnie poddac sie kaze do wszystkiego przyznałem sie na policji .
Mam 18 lat uczeszczałem do szkoły ale teraz juz ją skaczyłem

mecekkznw napisał:
Mam pytanie dotyczące czy grozi mi zakład karny .
Tak - chociaż jakby prokurator chciał cie wsadzić to od razu by wnioskował o TA

Ostatnia edycja:
czyli co mam sie przygotowac na to, czy moze jednak sad dał by mi wyrok w zawieszeniu policja odzyskała skraqdzione rzeczy

:rolleyes:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
mecekkznw - po pierwsze proszę nie nabijać postów.
Po drugie proponuję porozmawiać z Prokuratorem na temat wysokości kary - może warto rozważyć dobrowolne poddanie się karze.

Narazie prokurator zaproponował 2lata 6 miesiecy pozbawienia wolnosci w zawieszeniu na 6 lat i dozur kuratora . I czy teraz sad da mi taki wyrok czy moze cos pozmieniac ??

Sąd zawsze może "pozmieniać", jeśli ocenia że "pozmienianie" jest uzasadnione.

Powrót