P
praworzadny
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 541
- Autor Autor
oby_wa_tel napisał:ok. ale ja myślę że są jednak sytuacje w których osobie repr. organ można postawić zarzut z art, 231 k.k.
chodzi o takie w którch osoba nie może wyślizgać sie błędem.
Od korekty blędow są procedury i organy nadzoru/sądy ale są sytuacje
w których osoba repr. organ zna orzeczenie NSA bowiem prowadzila sprawę.
Przegrywa sprawę przed NSA i ... w innym postępowaniu robi to samo.
Np. gdy organ odmówił wszcęcia post. w sprawie wznowiena postęp. z powołaniem sie wnioskodawcy na brak udziału strony art. 145 § 1 pkt 4 k.p.a.
Organ Nie wszczyna postęp. mimo braku OCZYWISTYCH przeslanek do odmowy jego wszczęcia.
Ile razy wg ciebie można tolerować rżnięcie głupa i powołanie sie organu na brak przymiotu strony wnioskodawcy bez wszczęcia postępowania?
Taka metoda jest powszechnie stosowana od PINB, po przez WINB az do GINB."Pan/Pani nie jest strona postepowania" poniewaz obiekt wzniesiony "zostal na zgloszenie" mimo, ze pozniej zostal zmieniony jego sposob uzytkowania i sasiad ponosi straty finansowe bo np. golebie zasrywaja elewacje i dach.Pan nie jest strona, poniewaz ulica (6m) rozdziela nieruchomosci, sasiad nie jest strona.Gdzie w przepisach prawa jest mowa, ze przebiegajaca ulica pozbawia mnie prawa strony w postepowaniu? W moim wojewodztwie stosuje sie to nagminnie i nie ma ratunku nawet w WSA.