Wyrok X vs gazeta wyborcza, TVN

• Autor wątku Autor wątku primoghost
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

primoghost

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam serdecznie!

Poszukuję jakiegoś ciekawego wyroku sądowego ( najlepiej SN ) wraz z publikowanym uzasadnieniem dotyczącego naruszenia praw osobistych przez TVN, GW lub inne media. Tj. nie tylko 23 K.C ale również coś sprzecznego z prawem prasowym. Szukałem przez ponad godzinę i znalazłem jedynie jakieś krótkie i nieciekawe wyroki nakazujące przeprosiny na łamach gazety itp. Ogólnie słaby materiał, aby napisać na jego podstawie glosę - a do tego potrzebuję... Nie pamięta ktoś może jakiejś głośniejszej sprawy?

// Pamiętam, że kiedyś czytałem materiał dot. prawa prasowego i zawarta była tam sprawa wytoczona przez prokuratora, policjanta (?) pod adresem dziennikarza Gazety Wyborczej publikującego niesprawdzone dane wiążące w/w osoby z grupą przestępczą. Przeszła ta sprawa przez 2 instancje i z tego co pamiętam rozważał ją chyba SN nawet.. Może ktoś pamięta?:o

Głośna sprawa najpopularniejszego brukowca z roku 2005 i jego okładki z tekstem "Ten zboczeniec jest wolny" opatrzonej zdjęciem niewinnego człowieka, zakończona nakazem wypłaty odszkodowania w wysokości 200 tys. złotych. W linku z PR przy okazji opis sprawy człowieka, o którego w rzeczywistości chodziło, on również pozwał gazetę.

Tabloid ma przeprosić za "pedofila i "zboczeńca" - Wiadomości - polskieradio.pl"Fakt" przegrał z naczelnym "Przeglądu Konińskiego" - Prasa - Newsy - Press.pl - najnowsze informacje z branży medialnej, marketingowej, reklamowej i public relations

Świetne, dokładnie czegoś takiego potrzebuję. Niestety wygląda na to, że niepublikowany ;/

Powrót