Wyrok za handel narkotykami

• Autor wątku Autor wątku czacha222
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czacha222

Witam, mam bardzo pilne pytanie! Czy można dostać wyrok za pomówienie o handel narkotykami, jeżeli nie ma na to dowodów, tylko stwierdzenie jednego mężczyzny? Osoba oskarżona, o której mowa, nie była w posiadaniu narkotyków - nic przy niej też nie znaleziono, a mimo to czeka teraz na wyrok. Polska krajem absurdu! Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję!

Zalezy czyje zeznania... Czy wczesniej byl wyrok w podobnej sprawie. Poza tym jaka jest pewnosc ze tylko 1 osoba tak zeznaje? A mieszkanie nie bylo przeszukiwane?

Wcześniej nie było wyroku w podobnej sprawie. Pewności, że zeznaje tak 1 osoba, właściwie nie ma, istnieją jedynie podejrzenia; osoba, która go oskarżyła, chciała zmniejszyć sobie wyrok, wskazując na inne osoby. Mieszkanie oskarżonego zostało przeszukane - nic nie znaleziono.

czacha222 napisał:
Witam, mam bardzo pilne pytanie! Czy można dostać wyrok za pomówienie o handel narkotykami, jeżeli nie ma na to dowodów, tylko stwierdzenie jednego mężczyzny? Osoba oskarżona, o której mowa, nie była w posiadaniu narkotyków - nic przy niej też nie znaleziono, a mimo to czeka teraz na wyrok. Polska krajem absurdu! Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję!
Jeże3li nie ma dowodów to absolutnie nie można niewinnego człowieka skazać. Skazanie w takiej sytuacji to wręcz skandal!!!!
Ja tam się nie znam, ale zeznania świadków mogą chyba być dowodem w sprawie i to dość mocnym.

Zależy od wiarygodności zeznań mężczyzny, jeżeli sąd uzna że jest wiarygodny możesz zostać ukarany.

można skazac i właśnie mój M został skazany za to iż został pomówiony przez jedną osobę, zero dowodów rzeczowych, wq mieszkaniu zero przy czym chłopak przed sądem odwołał zeznania wczesniejsze sąd stwierdził ze pierwsze zeznania były bardziej wiarygodne i nie wziął pod uwagę tego iż zostały odwołane dostał rok bezwzględnego pozbawienia wolności pomówienie wystarczy i nigdy nie uwierze w to ze muszą byc dowody takie nasze prawo. pójde powiem ze Zośka mi ukradła 100 tys i pójdzie siedziec bo pomówienie to już dowód :)

Powrót