Wyrok

• Autor wątku Autor wątku Puding
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Puding

Użytkownik
Odpowiedzi
33
Miałem dzisiaj sprawę w sądzie.
Prokurator czytała, że grozi mi 3 miesiące w zawieszeniu na 3 lata oraz 500zł odszkodowania.
Sędzia kazał wyjść, bo wyrok będzie zapadać. Wróciłem na ogłoszenie. Powiedział mi mniej więcej coś takiego.
W środowisku nie będę funkcjonował jako osoba karana, mam do zapłacenia 500zł odszkodowania. Na koniec zapytałem się, czy dostanę list z numerem konta na jakie muszę wpłacić to 500zł. Sędzia powiedział, że dostanę list z kwotą pokrycia procesu sądowego. O tej kwocie odszkodowania nic nie powiedział.

Moje pytanie brzmi, czy w liście od nich dostanę nr konta na, który mam wpłacić odszkodowanie, czy w tym liście będzie opisany wyrok i kara oraz czy na prawdę jestem nadal osobą niekaralną?

Jak chcesz wiedzieć co jest dokładnie w wyroku złóż do sądu wniosek o jego wydanie , co do odszkodowania to zalezy czego sprawa dotyczyła tam powinna być wskazana osoba której masz je zapłacić

Jak wysokie mogą być koszty procesu? tz. jeśli były 4 sprawy na które nie musiałem się stawić i 1 obowiązkowa?

Koszt wyniósł 346 zł. Nie dostałem, żadnego numeru konta na który mam wpłacić pieniądze oraz żadnych danych do wysłania kary pieniężnej. Czy dostanę jeszcze z sądu jakieś pismo?

Powrót