Wyrzucenie z UP czy mogą tak zrobić?

• Autor wątku Autor wątku michalsmm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michalsmm

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam!
Byłem zarejestrowany w Urzedzie Pracy i się na własny wniosek wyrejestrowałem. Czy jeśli teraz ponownie się zarejestrowałem to po kilku dniach mogę się ponownie wyrejestrować bez konsekwencji? czy urząd może uznać ,że robię to specjalnie aby unikać wizyt u doradcy? jeśli tak to na jakiej podstawie mogli by stwierdzić ,że robię to właśnie w takim celu a nie jest to po prostu tak dziwny co prawda ale jednak zbieg okoliczności ,że np coś mi wypadło i musiałem się wyrejestrować??

michalsmm napisał:
Czy jeśli teraz ponownie się zarejestrowałem to po kilku dniach mogę się ponownie wyrejestrować bez konsekwencji?
Może Pan.PUP nie będzie dociekał dlaczego co chwilę się Pan wyrejestrowuje, jeśli za każdym razem nastąpi to przed, a nie po zaplanowanym terminem wizyty.
Proszę jednak wziąć pod uwagę, że Pana dyspozycyjność i gotowość do pracy może wydać się przy kolejnej rejestracji mocno wątpliwa i o ile PUP nie może odmówić Panu rejestracji w sytuacji kiedy zadeklaruje Pan w danej chwili gotowość do podjęcia pracy, o tyle przy ustalaniu profilu pomocy (od którego zależy rodzaj zastosowanej formy aktywizacji) może mieć to znaczenie.

Ok a co jeśli chcę się wyrejestrować jeszcze przed wizytą u doradcy klienta który ustala profil pomocy? zarejestrowałem się w piątek i termin wizyty u doradcy mam wyznaczony na następny piątek. Chcę się wyrejestrować w środę czyli jeszcze przed tą pierwszą wizytą...

michalsmm napisał:
a co jeśli chcę się wyrejestrować jeszcze przed wizytą u doradcy klienta który ustala profil pomocy?
To proszę złożyć wniosek o wyrejestrowanie zgodnie z procedurami Pana PUP. Jeśli wyrejestruje się Pan PRZED obowiązkowymi terminami, to nie powinno być problemu.
Osobną kwestią jest sam cel rejestracji na tak krótki okres...Pewnie PUP będzie na to zwracał uwagę, jeśli będzie się Pan ponownie zarejestruje.

Ostatnia edycja:
Powrót