M
maestro97
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Witam!
Mam 17 lat.Jestem/byłem uczniem 2 klasy technikum.
Nie sprawiałem problemów, uczęszczałem codziennie na zajęcia, uczyłem się na trójkach, ale nie miałem problemu z zaliczeniem semestrów.
Kilka dniu temu (czwartek) zaistniała pewna sytuacja. Zostałem bezpodstawnie oskarżony o posiadanie narkotyków, których oczywiście NIE POSIADAŁEM.
Została też przeprowadzona rewizja mojej szafki w obecności dyrekcji szkoły.
Nie wiedziałem o co chodzi, nigdy nie miałem styczności z narkotykami.
Dyrektor mojej byłej już szkoły wezwał mnie i moją Mamę jeszcze tego samego dnia. Mama, bo dyrektor nie chciał ze mną rozmawiać, poinformowała mnie, że zostałem wydalony. Nie otrzymałem żadnego pisma, ani swoich dokumentów, a już następnego dnia (piątek) otrzymałem informacje od znajomych z klasy, ze zostałem wykreślony z dziennika.
Czy mogę odwołać się od decyzji dyrektora?
I czy ktoś wie, jak takie coś mogłoby wyglądać?
Z góry dziękuje.
Mam 17 lat.Jestem/byłem uczniem 2 klasy technikum.
Nie sprawiałem problemów, uczęszczałem codziennie na zajęcia, uczyłem się na trójkach, ale nie miałem problemu z zaliczeniem semestrów.
Kilka dniu temu (czwartek) zaistniała pewna sytuacja. Zostałem bezpodstawnie oskarżony o posiadanie narkotyków, których oczywiście NIE POSIADAŁEM.
Została też przeprowadzona rewizja mojej szafki w obecności dyrekcji szkoły.
Nie wiedziałem o co chodzi, nigdy nie miałem styczności z narkotykami.
Dyrektor mojej byłej już szkoły wezwał mnie i moją Mamę jeszcze tego samego dnia. Mama, bo dyrektor nie chciał ze mną rozmawiać, poinformowała mnie, że zostałem wydalony. Nie otrzymałem żadnego pisma, ani swoich dokumentów, a już następnego dnia (piątek) otrzymałem informacje od znajomych z klasy, ze zostałem wykreślony z dziennika.
Czy mogę odwołać się od decyzji dyrektora?
I czy ktoś wie, jak takie coś mogłoby wyglądać?
Z góry dziękuje.