Wysłane pieniądze, sprzedający nie odpowiada

• Autor wątku Autor wątku krlik96
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krlik96

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Czołem!

Mam taki problem, gdyż w piątek zakupiłem na ebayu telefon marki x za 1750 PLN. Pan sprzedający podesłał dane do przelewu, a po otrzymaniu kasy napisał, że przez pomyłkę podał złe konto w EUR i odesłał kasę, która już u mnie powinna być spowrotem. Jeśli chcę mogę później zrobić mu inny przelew po otrzymaniu pieniążków i podesłał poprawne konto według niego i dostanę jakieś tam gratisy... Oczywiście pieniędzy już nie ujrzałem, a kontakt się urwał. Co więc powinienem zrobić w takiej sytuacji? Pisać w ogóle do ebaya czy od razu podbijać na policję zgłosić możliwość popełnienia przestępstwa? Miał ktoś podobną sytuację? Oczywiście wszystkie potwierdzenia aukcji i przelewów posiadam.

Patrzysz na aukcje sprzedawcy i nie wyczuwasz smrodu?
Zgłoś policji podejrzenie popełnienia przestępstwa.

loco1 napisał:
Patrzysz na aukcje sprzedawcy i nie wyczuwasz smrodu?
Zgłoś policji podejrzenie popełnienia przestępstwa.

człowiek młody a głupi. zawsze tak robiłem, więc i tym razem miało być okej, ale cóż. nauczka jest i to chyba najważniejsze :)

wystarczy popatrzeć na cenę. Będziesz miał drogą nauczkę na przyszłość. Zgłoś na policję dla formalności i czekaj na umorzenie.

Sprzedający złapany po półroczym śledztwie przez prokuraturę. Udało mi się odzyskać tysiąc. Zawsze coś, nabił w butelkę prawie 30 osób. Pozdrawiam i ostrzegam przed wpłacaniem kasy na ebay i allegro - serwisy te nie dają żadnej gwarancji na odzyskanie kasy. Teraz tylko za pobraniem :)

krlik96 napisał:
Pozdrawiam i ostrzegam przed wpłacaniem kasy na [...] i allegro - serwisy te nie dają żadnej gwarancji na odzyskanie kasy.

A Program Ochrony Kupujących - co to jest?

fikcja. dowiedziałem się, że nic nie mogą zrobić i żebym im nie zawracał głowy bo to sprawa policji a nie ich i nawet nie zablokowali mu konta, żeby nie mógł dalej ludzi naciągać

Przeciez ja sie wyraźnie pytalem o allegro.pl :o

Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Powrót