Wysłanie plików a możliwość ich sprzedaży po modyfikacji

• Autor wątku Autor wątku Sh4d0w
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sh4d0w

Witam,

Otóż sprawa się ma tak. Zgłosiłem się do pewnego Pana, który złożył ofertę na forum internetowym prosząc o modyfikację pewnych danych (strony www). Przesłał mi bez żadnego wspomnienia o tym jak mam te pliki wykorzystać oraz bez żadnej licencji załączonej. Problem polega na tym iż ja wywiązałem się z umowy, ale Pan nie chce zapłacić, bo zmieniły mu się potrzeby i żąda w cenie zrobienia czegoś całkowicie innego, na co ja się nie zgodziłem (dodam, że chciałem dojść wielokrotnie do ładu bez strat dla mnie).
Jako że rozmowa nasza prowadzona była przez gadu-gadu, nie bardzo jakoś mogę użyć tego jako dowodu np. w sądzie, więc odpada to (zresztą jestem niepełnoletni, mam 16 lat).

Aby odzyskać swoje pieniądze za czas włożony w ten projekt chcę sprzedać zmodyfikowany przeze mnie strony (jest to wygląd/skórka dla systemu CMS PHP-Fusion). Grafiki praktycznie nie ruszałem.

Otóż czy skoro dostałem dobrowolnie te wszystkie dane, oraz wprowadziłem w nich zmiany - mogę to spokojnie sprzedać choćby na Allegro bez konsekwencji? Ew czy wprowadzając zmiany (ew. sam przerysowując w 99% to) mogę po uprzednim narysowaniu (/przerysowaniu) grafiki (w formie prawie identycznej choć różniącej się) w każdym pliku jaki posiadam (grafika, pliki tekstowe itd)?

Jak pisałem jestem niepełnoletni a o te 50zł nie mam zamiaru się "kłócić", Pan nie chcę zapłacić za to co wykonałem ani nawet za część a za darmo nie robiłem na pewno... Tak więc sąd czy cokolwiek odpada, pytam tylko o możliwość sprzedaży. Zależy mi także na czasie więc prosił bym o szybką odp.

Ok nieaktualne (coś nie chce się edytować pierwszy post? ;/)

Powrót