1
1greg
Witam,
Od 08.05.2009 do dnia porodu 15.01.2010 przebywałam na zwolnieniu lekarskim. Wysokość świadczenia chorobowego wyniosła 3000 miesięcznie. Do 03.06.2010 będę przebywała na macierzyńskim. Płaca brutto wynikająca z umowy o pracę na czas nieokreślony to 2200zł. Jestem zatrudniona w jednej firmie od 2004 roku.
Proszę o pomoc w obliczeniu wartości zasiłku chorobowego w następujących przypadkach:
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Ania.
Od 08.05.2009 do dnia porodu 15.01.2010 przebywałam na zwolnieniu lekarskim. Wysokość świadczenia chorobowego wyniosła 3000 miesięcznie. Do 03.06.2010 będę przebywała na macierzyńskim. Płaca brutto wynikająca z umowy o pracę na czas nieokreślony to 2200zł. Jestem zatrudniona w jednej firmie od 2004 roku.
Proszę o pomoc w obliczeniu wartości zasiłku chorobowego w następujących przypadkach:
- gdybym po zakończeniu urlopu macierzyńskiego dostała zwolnienie lekarskie kodu B?
- gdybym po zakończeniu urlopu macierzyńskiego wzięła urlop wypoczynkowy na okres 30 dni roboczych, a następnie dostała zwolnienie lekarskie kodu B?
- gdybym po zakończeniu urlopu macierzyńskiego wzięła wychowawczy na okres 5 miesięcy, a następnie dostała zwolnienie lekarskie kodu B?
- gdybym po zakończeniu urlopu macierzyńskiego wzięła urlop wypoczynkowy na okres 30 dni roboczych, następnie urlop wychowawczy na okres 5 miesięcy, a następnie dostała zwolnienie lekarskie kodu B?
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Ania.