wysokość zasiłku chorobowego po rozwiązaniu umowy o pracę

• Autor wątku Autor wątku _musashi_
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

_musashi_

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!
Mam pytanie odnośnie naliczania wysokości zasiłku chorobowego przez ZUS w sytuacji gdy ubiegająca się o niego osoba kilka dni po rozwiązaniu umowy o pracę (za porozumieniem stron) zachorowała i przebywa w szpitalu i jak wysokość tegoż zasiłku będzie się zmieniać jeśli ww. osoba bedzie przebywała w szpitalu przez dłuższy czas (np. 5-6 miesiący). Z góry dziękuję za odpowiedź. Jeśli podobny temat był już poruszany to przepraszam za duplikat i proszę o odesłanie mnie do tego wątku.
pozdrawiam

To naprawdę fajnie emalfiro, że odpowiedziałaś sobie na swoje własne pytanie podpinając sie pod mój temat. Cieszę się. Jednak moje pytanie nadal pozostaje bez odpowiedzi. Nie to żebym sie czepiał, po prostu Twój ostatni post może stworzyć złudne wrażenie, że również mój problem został rozwiązany a tak nie jest, gdyż przypadek który opisałem nie dotyczy osoby która prowadziła kiedykolwiek jakąkolwiek działalność gospodarczą.
Dlatego ponownie kieruję moją prośbę w stronę ludzi dobrej woli, którzy może spotkali się z podobnym przypadkiem opisanym przeze mnie i znają odpowiedź na problem poruszony w moim poście powyżej.
Będę dozgonnie wdzięczny za wszelką pomoc.
Pozdrawiam

Powrót