Wystraszyli mi dzieci ! Weszli na posesję domu !

• Autor wątku Autor wątku Gość Polska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Gość Polska

Gość Polska

Użytkownik
Odpowiedzi
76
Witam szerdecznie.Prowadzę gospodarstwo rolne na śląsku,posiadam ogrodzenie z furtką i bramą.W dniu wczorajszym dwuch Cweli otworzyło bramę i dzwoniło do dzwi.Obudzili mi małe dziecko i żadają zapłaty zadłużenia.Posiadam wymówiony kredyt w Profi credyt.Zaczeli być dardzo natretni wiec powiedziałem żeby opuscili mój ogród oni nie chcieli opuscić.Mówiłem już 10 raz a oni nic.Nerwy mi puściły bo byłęm z dziecmi wtym starszy syn z autyzmem zaczoł się denerwować i dzieci trałma...Wkońcu odepchnołęm jednego bo onie nie reagowali.
Czy można tak nachodzić kogoś ? otwierać zamkniętą na zasówę bramę?Dla mnie to włamanie bo myślę ,że czy dzwie wejściowe do domu czy furtka to nie to samo? Proszę o odp.Mam nagranie wideo ich dane i czy mogę zgłośiś to jako nekanie i włamanie na posesję oraz wywołanie stresu w dzieci.? Pomuście bo do dziś nie możemy się pozbierać...Oby prawo było po mojej stronie.

Mozesz isc na policje i zlozyc zawiadomienie o wtargnieciu.

Kodeks karny
Art. 193.
Kto wdziera się do cudzego domu, mieszkania, lokalu, pomieszczenia albo ogrodzonego terenu albo wbrew żądaniu osoby uprawnionej miejsca takiego nie opuszcza,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Ostatnia edycja:
Jeżeli był to jeden raz to o nekaniu nie ma mowy. Z opisu to naruszenie miru domowego. Art 193kk. Zgłoś na policję, opisz sytuację i pokaż nagranie.

dziękuję , tylko boje sie isc na policję bo niestety popychałem jednego żeby odpuścił ogród ... Myślę ,że Policja zrozumie ,że w takie sytuacji człowiekowi puszczają nerwy.zawiadomienie o wtargnięciu było by najlepsze myślę , chce to zgłosić żeby się nie powtórzyło .Dziękuję Za odp

Powrót