Wysyłanie linku.

• Autor wątku Autor wątku Annahucul
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Annahucul

Annahucul

Użytkownik
Odpowiedzi
37
Jakiś czas temu zarejestrowałam się na forum miłośników koszatniczek.
Na początku na tym forum ludzie byli w porządku.
Jak za którymś razem opisałam błędy,które popełniałam(w przeszłości) w zajmowaniu się koszatniczkami,nagle wszyscy mieli do mnie wielkie pretensje.
Jak chciałam zaadoptować samczyka to jeden z forumowiczów zaczął bez mojej wiedzy wysyłać link z moimi komentarzami i wypowiedziami wszystkim bez wyjątku po to tylko żeby wszystkich zniechęcić.
Niestety udało mu się dopiąć swego i wszyscy z którymi się umówiłam żeby zaadoptować samczyka nagle zaczęli odmawiać ponieważ stwierdzili że jestem nieodpowiedzialna i że moje koszatniczki mają warunki zagrażające życiu,co jest nie prawdą bo mają bardzo dobre warunki.
Na szczęście udało mi się zaadoptować koszatniczkę od osoby z poza forum.
Przepytała mnie ta osoba z wiedzy na temat tych gryzoni od A do Z i stwierdziła,że jestem bardzo odpowiedzialną osobą dlatego dała mi do adopcji samczyka bez żadnego problemu.
Czy wysyłanie linku z moimi komentarzami i wypowiedziami po to żeby ludzi zniechęcić i żeby poleciał w moim kierunku hejt nie jest to łamanie prawa i nie ponosi się żadnych konsekwencji prawnych?

Annahucul napisał:
... Czy wysyłanie linku z moimi komentarzami i wypowiedziami ...
Nie narusza Twoich praw, cel linkowania nie odgrywa roli, to nadal Twoje wypowiedzi.

Nawet jeżeli za pomocą tego linku z komentarzami i wypowiedziami ktoś celowo zniechęca ludzi i dlatego zaczęli mnie słownie atakować?

Nawet. To są Twoje wypowiedzi.

Annahucul napisał:
... wypowiedziami ktoś celowo zniechęca ludzi ...
To po co tak się wypowiadasz publicznie. Nie ma tutaj naruszenia Twoich praw.

Jeżeli ktoś się zapisał na forum miłośników jakichkolwiek zwierząt to jeżeli ta osoba w przeszłości popełniała błędy w zajmowaniu się zwierzakami to prawdziwi a nie pseudo miłośnicy zwierząt nie powinni cały czas wypominać błędów z przeszłości tylko doradzać co dalej zrobić(w uprzejmy sposób)co dalej robić żeby zwierzakom żyło się lepiej,a nie stale wypominać mam rację?
Moim zdaniem nie robi się czegoś takiego że wysyła się czyjeś wypowiedzi i komentarze innym po to tylko żeby zniechęcić wszystkich żeby ta osoba od nikogo nie mogła od nikogo zaadoptować zwierzaka.
Coś takiego powinno być też moim zdaniem zabronione żeby ktoś nie mógł zaadoptować ponieważ wszyscy się zniechęcą.
W takim razie można też ten sam sposób wysyłając czyjeś komentarze czy wypowiedzi na forum adopcyjnym żeby wszyscy atakowali tą osobę żeby nikt się nie zgodził na adopcję dziecka na podstawie tylko czyiś komentarzy czy wypowiedzi?

Annahucul napisał:
... nie powinni cały czas wypominać błędów z przeszłości ...
Tego zagadnienia prawo nie reguluje.
Annahucul napisał:
... Coś takiego powinno być też moim zdaniem zabronione ...
Cóż, głupota powinna być też zabroniona.:what:

Ostatnia edycja:
Powrót