Wysyłanie oferty reklamowej-nietypowe

• Autor wątku Autor wątku irzi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

irzi

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Mam pytanie - posiadam pensjonat, ciągle otrzymuję zapytania na e-mail w związku z noclegami, jest to oczywiste bo się reklamuję.
Ale moje pytanie brzmi czy osobom które wysłały do mnie e-mail z zapytaniem i ja oczywiście odpowiedziałem, mogę zapisać sobie tego e-mail i powiedzmy po okresie roku wysłać ofertę reklamową mojego ośrodka w celu przypomnienia że ja istnieję, Jak to się ma do SPAMU w końcu przecież oni pierwsi wysłali do mnie wiadomość??
Proszę o odpowiedz (trochę namieszałem ale mam nadzieję że jest to zrozumiałe)

Znalazłem coś takiego, ale mi się wydaje że to nie to samo.
http://forumprawne.org/nowe-technologie/51798-handel-adresami-e-mail-dsotepnymi-na-www.html

Nie możesz. Chyba, że wyraźnie zaznaczyli, że chcą od ciebie otrzymywać informacje handlowe. W ustawie o świadczeniu usług drogą elektroniczną znajdziesz konkretny zapis. Tak z pamięci to było zgoda nie może być "dorozumiana lub domniemana"

Także odpowiadając im zapytaj czy chcieliby trafić na listę mailingowa gdzie ogłaszabyś promocje czy co tam sobie wymyślisz. Możesz jeszcze zaznaczyć, że nie będziesz wysyłał listów częściej niż dwa razy w roku i może ktoś sie skusi.

Ostatnia edycja:
w stopce maila wystarczy dać coś " jeśli chcesz otrzymywać wiadomości o nowych ofertach itp kliknij w link "

Link prowadzi do newslettera ludzie którzy tego chcą się zapiszą :)
i dowiedzą że w ogóle jest taka możliwość :) Jeśli ktoś był u Ciebie w ośrodku spodobało mu się to na pewno się zapisze :)

Dziękuje serdecznie za odpowiedz. Teraz wiem na czym stoję.

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt w końcu już są blisko :D

Coś mnie zdziwiło bo na e-mail przyszła mi reklama (oferta), a na dole reklamy pisało coś takiego
"Jeżeli nie jesteś odbiorcą tego maila bardzo prosimy o skasowanie wiadomości i nie korzystanie z oferty.
Za pomyłkę najmocniej przepraszamy."
A może takie coś, czy to jest zgodne z prawem.

Powrót