Wysyłanie piosenek przez e-mail.

• Autor wątku Autor wątku garfield23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

garfield23

Użytkownik
Odpowiedzi
35
Mam stronkę internetową z nutkami. Mam na niej dużo opracować (bo ponad 200). Zagraj To Sam cały czas mnie atakuje, ze wniesie moje poczynania do prokuratury, jeżeli nie przestane tego robić. Pousuwałem wiec nutki z serwera i zostały tylko tytuły piosenek, jakie posiadam i mam zamiar wysyłać je moim użytkownikom po przez maila. Czy to już jest legalne? Bo przecież nie umieszczam nut na serwerze.
Czekam na odpowiedź i pozdrawiam.

Jeśli nie masz praw do nut to nie powinieneś ich też wysyłać.

Nie dotyczy to osób, z którymi wiążą Cię stosunki osobiste (rodzina i znajomi).

W takim razie jak ktoś może mnie namierzyć, skoro nie udostępniam nigdzie swojego imienia ni nazwiska? Na poczcie e-mail tez nie ma moich danych. Moje IP jest zmienne, pozatym pracuje z wielu kompów... w szkole i w ogóle łączę się z moim serwerem. Czy to jest na nim jakoś zapisane [tym serwerze] z jakich IP się do niego łączyłem? Bo jeżeli tak, to co ze zmiennym IP?

Zdziwiłbyś się ile policja w razie czego może wyciągnąć z logów.

W takim razie mam jeszcze jedno pytanie...
Bo dowiedziałem się, ze strona DarkWarez stoi na amerykońskim serwerze... I dlatego jeszcze nic z nią nie zrobili (mimo, iż ma ona bardzo dużo nielegalnych rzeczy). Moja www też stoi na amerykańskim serwerze. Czy to coś zmienia?

garfield23 napisał:
Czy to jest na nim jakoś zapisane [tym serwerze] z jakich IP się do niego łączyłem? Bo jeżeli tak, to co ze zmiennym IP?
Adres MAC jest stały.

a co ze stroną DarkWarez? stoi na amerykońskim serwerze... I dlatego jeszcze nic z nią nie zrobili (mimo, iż ma ona bardzo dużo nielegalnych rzeczy). Moja www też stoi na amerykańskim serwerze. Czy to coś zmienia?

Powie mi ktoś, czy amerykański serwer zmienia coś w tym momencie?
Dzięki z góry :)

Zmienny adres IP też jest logowany, więc bez problemu namierza się końcówkę korzystającą w danym momencie z przydzielanego adresu dynamicznego. Poza tym logi to już zaprzeszła technologia, obecnie wchodzą by-passy, więc będzie jeszcze skuteczniej...

A jeśli chodzi o serwer poza granicami kraju, to sprawa rzeczywiście bywa przy usługach internetowych niejasna, bo generalnie może być wtedy problem z ustaleniem miejsca właściwego przestępstwa (naruszenia) - lokalizacja serwera czy usera. Ale jeśli jesteś obywatelem polskim prowadzącym stronę jako osoba fizyczna, czy też firmą zarejestrowaną w Polsce i świadczysz usługę na teren Polski, to odpowiadasz jako świadczący usługę w świetle prawa polskiego. A to skąd idzie usługa, miałoby znaczenie drugorzędne, kwestia możliwości wykrycia Cię...

Ja poprostu udzielam moim użytkownikom nut na keyboard, wysyłając im je poprzez e-mail.
A gdybym tak zmienił język strony jeszcze na angielski? Wtedy byłoby już w ogóle co innego. Jeden polak ma stronkę po angielsku (z nutami) i udziela je z serwera i nikt jeszcze go nie złapał :)

Aha xd
Włożyłem w tą stronę tak dużo pracy, ze żal mi jest ją usuwać, bo Zagraj To Sam ma u mnie konkurencje i ponosi straty. Oni wcale nie ponoszą straty przeze mnie! Bo ja mam inne piosenki na stronce, a oni inne w książkach. Może czasem się jakaś powtórzy (ale moje są lepiej opracowane haha). Więc jakby ludzie chcieli np. piosenkę 'Już nie ma dzikich plaż' to muszą kupic książkę zagraj to sam, bo u mnie nie ma takich piosenek. Są tylko te najnowszże :cool:

Powrót