Wysyłka lekarstw pocztą do Niemiec

• Autor wątku Autor wątku DanielKoczupinda
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DanielKoczupinda

Użytkownik
Odpowiedzi
59
Dzien Dobry !
Moja mama od pół roku pracuje legalnie na umowę o pracę w Berlinie w Niemczech. Poprosiła abym kupił je kilka lekarstw i wysłał pocztą. Doszły mnie słuchy, że nie można wysyła lekarstw, tylko nie wiem czy wszystkie czy nie. Mieszkam w województwie Opolskim.

Oto konkrtne lekarstwa jakie mam dla mamy

Perspiblock forte - 2 opakowania bez recepty kupione
Isla-Mint pastylki do ssania - 2 opakowania bez recepty kupione
Neo-Angin bez cukru - 2 opakowania bez recepty kupione
OrofarMax - 1 opakowanie bez recepty kupione
TactiMag na skurcze - 1 opakowanie bez recepty kupione

Vesicare 10mg - 2 opakowania po 30 tabletek tylko dostępne na RECEPTĘ

Taki mam zestaw leków już wykupiony. W jaki sposób mogę je mamie dostarczyć? Pocztą nie można wysyłać? Może akurat któryś lek nie można a niektóre można? Czy zostaje bezpośrednio samochodem zawiezienie do niemiec? Może jakaś firma kurierska?

Pomoże ktoś?

Ktoś coś?

Lekarstw na recepte na pewno nie wolno wysylac poczta ani niczym innym, Poza tym niepotrzebne bylo to cale kombinowanie z kupowaniem w Polsce, np. Isla-Mint i Neo-Angin to akurat produkty niemieckie i mozna je bez problemu kupic w Niemczech, w aptekach internetowych na pewno nie drozej niz w Polsce, a paczki czy firmy kurierskie z Polski sa drogie w wysylce do Niemiec, to bedzie summa summarum wiecej kosztowac niz mialoby to kosztowac na miejscu. Nie mowiac o tym, ze z Berlina jest blisko do Szczecina pociagiem, ktory na bilet grupowy kosztuje ok. 10 euro w obie strony, twoja mama na przyszlosc niech sobie pojedzie w sobote czy w niedziele handlowa do Szczecina za te 10 euro i sama sobie taniej i prosciej kupi te wszystkie rzeczy BEZ RECEPTY z Polski, zeby zamowic w polskiej aptece internetowej ofertujacej wyslke za granice. Apteki moga wysylac takie rzeczy, ale to nie jest tanie, bo ta wysylka z Polski przy tanich lekach jest nieoplacalna ze wzgledu na wysokie koszty

Ostatnia edycja:
Powrót