Wyzwyska na NK.

• Autor wątku Autor wątku pucoas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pucoas

Użytkownik
Odpowiedzi
62
Witam. Dziś po powrocie do domu wszedłem sobie na nk odczytać wiadomość. A tam były treści wulgarne w moją stronę! Wchodzę do dziewczyny (bo z nią mieszkam) a tam jeszcze gorzej!! Wiadomość od tej samej osoby. Oczywiscie konto tej osoby co wysyla te wiadomosci jest fikcyjne, bo z prawowitym włascicielem konta dziś biwakowałem se nad jeziorem! Chce dorwać email tego uzytkowanika! Jaka jest możliwość żeby go zidentyfikować? Kontakt z nk odpada bo to kompletnie mają w du**e ;/

spotkalam sie z sytuacja, gdy pod konkretna osoba podszywal sie ktos inny, przez co dzialal ewidentnie na jej szkode. skontaktowalam sie z administratorem nk, podajac nr profilu, czy cos takiego. Po niecalych 10 godz. profil zostal usuniety ,czy zablokowany.
Nie znam sie na technicznej stronie nk, ale jezeli ktos zalozyl fikcyjny profil, to rownie dobrze mogl to zrobic z kawiarenki internetowej i tyle go widziales....
ale w zakresie technologii sie nie wypowiadam ( z reszta, chyba szybciej znajdziesz kogos na forum dla hakerow, niz wsrod prawnikow, chociaz??????????????)

Nie chodzi mi o hakerstwo. Wiem jak to rozkminić. Tylko czy z normalnego punktu, tzn czy zwykły użytkownik może uzyskać email tej osoby co założyła profil.. To, że usuną profil itp. to i tak podejrzewam nic nie da. Bo co to dla tej osoby założyć se nowy email i takie same konto?.. Bardzo chętnie bym z tym poszedł na policję. Ale wiem, że mogę zaszkodzić tej prawdziwej osobie, chociaż i tak bym nie chciał.

nie sadze, zeby administrator przekazal adres email. Poza tym mysle, ze jezeli ktos zalozyl fikcyjny profil, to i mogl podac jednorazowy email...

Na e-mail nie ma szans(ochrona danych osobowych), co najwyżej przy sprawie sądowej,ale takiej tu nie będzie.
Co najwyżej możesz zgłosić administracji wulgarną wiadomość podając w zgłoszeniu link do wiadomości, jej treść, link do konta z którego ją przysłano i po sprawie. Na moje podobne zgłoszenia zwykle reagowali w ciągu 24 godzin

Są dwie metody
Albo całkowicie to olać zwłaszcza jak to są anomimowe

Albo zgłosić na policje ale policja ma ważniejsze sprawy

Powrót