wznowienie śledztwa

• Autor wątku Autor wątku tatarta
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tatarta

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
witam,

chciałbym się dowiedzieć, jakie papiery, wnioski, inne rzeczy należy złożyć do prokuratury (wraz z nowymi dowodami) w celu podjęcia śledztwa na nowo

sprawa jest w prokuraturze, jednak została umorzona z braku dowodów, posiadlem jednak nowe dowody w sprawie , dosyć istotne i chialbym aby sprawa została podjęta na nowo, jakie więc pisma muszę zlożyć (wraz w dowodami ) do właściwej prokuratury, czy sam wniosek o wznwienie śledztwa wystarczy (i dowody nowe) ? czy coś więcej może formalnie trzeba zrobić ??

jaką odpowiedz muszę/powinienem wtedy dostać od prokuratury/prokuratora po złożeniu tych rzeczy,

proszę o wypowiedzi w tej sprawie

a czego dotyczyło postępowanie ? i czego te nowe dowody dotyczą i dlaczego nie zostaly przedłożone do postępowania kiedy było ono w toku ?

na pierwszy post (najwyższy) nie udzielono właściwej odpowiedzi na to o co pytał tatarta..

ja mam taką sprawę - wniosłem nowe dowody do prokuratury, z opisami ich, upływa już ponad miesiąc i nie dostałem żadnej odpowiedzi od prokuratury, co ze sprawą czy została podjęta na nowo itd

(miesiąc od wniesienia wniosku o przywrócenie śledztwa bo dowody wniosłem jeszcze wcześniej)

czy to normalne ??

chyba jakaś odpowiedz chociaż powinna przyjść z prokuratury ?

pismo wniosłem doręcznie z potwierdzeniem odbioru do prokuratury

prosze o pomoc

ten link mmpm jest nieaktywny

... zakończyła się ale link dalej nie aktywny ;)

mam jeszcze jedno pytanie ...

gdy jest wniosek o wznowienie śledztwa wraz z dowodami , prokurator w jakim terminie musi się do niego odnieść(wysłać zawiadomienie o podjęciu lub niepodjęciu na nowo na adres zamieszkania)

prosze o odpowiedzi ....

jaki jest więc czas dopuszczalny - czas który ma prokurator na odpowiedz na takie pismo ??

Powrót