Wznowienie studiów + przeniesienie

• Autor wątku Autor wątku Kalijah
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kalijah

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam
Chciałabym po 1,5 roku przerwy wznowić studia (zaliczyłam 3 semestry). Niestety nie mogę studiować dziennie ,a specjalizacji którą studiowałam nie ma na studiach niestacjonarnych . Czy to jest możliwe by udzielili my zgody na wznowienie studiów od 2 roku,zmienienie trybu i specjalności?Jeśli tak to czy mam najpierw pisać wniosek o wznowienie i po rozpatrzeniu nastepny wniosek o zmiane trybu i specjalnosci czy wszystko na raz?

Z góry dziekuje za odpowiedz ,bo się pogubiłam
Pozdrawiam

Najlepiej na raz, aby Dziekan ma jasność sytuacji.
I bardzo rozumiem jak wyobrażasz sobie studiowanie, skoro dziennie nie możesz, a specjalność jest tylko na dziennych?
I naprawdę, forum to nie wirtualny dziekanat Twojej uczelni. Tu też się nie wróży z fusów po porannej kawie.

Chce studiować zaocznie na innej specjalności, 1 rok właściwie różni się 2ma przedmiotami.Moja uczelnia jest państwowa,chciałam poprostu nie porywać się z motyką na słońce i poznać opinie kogoś kto sie na tym zna :)

Jak najbardziej jest to możliwe. Te dwa przedmioty będą stanowiły różnicę programową. Tylko, że takie sprawy regulują Regulaminy studiów i uchwały Rady wydziału oraz dobra wola Dziekana. Z nim to trzeba załatwiać.

Dziekuje.
W takim razie kieruje od poniedziałku sprawe do Dziekana
Pozdrawiam

Powrót