wznowienie studiów w juz rozpoczetym semestrze

• Autor wątku Autor wątku kompatybilna
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kompatybilna

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, chciałabym wznowic studia ( po skreśleniu mnie z listy ) na innej uczelni od tego semestru. Prolem w tym ze semestr juz sie rozpoczął. Czy w związku z tym jest szansa ze jednak przyjma mnie na tą uczelnie??
Pytam na wszelki wypadek, żebym miała czym sie ewentualnie bronic.
Proszę o szybką pomoc..

Sprawa wygląda następująco, że jeżeli jest to uczelnia państwowa Twoje szanse są bardzo nikłe. Musisz skierować podanie do Dziekana swojej poprzedniej uczelni o reaktywację studiów wraz z wnioskiem o przeniesienie, oraz podanie do Dziekana na uczelni w której chcesz studiować. W praktyce wygląda to tak, że wszystko zależy tylko od Twojego poprzedniego Dziekana, czy Cię przyjmie, i jaką opinię Ci wyda, na podstawie której nowy Dziekan podejmuje decyzję o przeniesieniu. Oczywiście konieczna jest też zgodna poprzedniego Dziekana na przeniesienie.
Z uczelniami niepaństwowymi jest już o wiele prościej. Tam i tak trzeba zapłacić czesne za cały rok, więc mogą Cie i nawet na początku listopada przyjąć ;) W takim wypadku wystarczy jedynie Ci indeks raz karta osiągnięć studenta /toku studiów - różnie jest nazywana/. Oba te dokumenty uczenia która skreśliła Cią z listy studentów ma obowiązek Ci wydać.

Z moja poprzednia uczelnią jest tak, że ja juz odebrałam dokumenty i nie mam teoretycznie z nia nic wspólnego. Jest to uczelnia państwowa, natomiast kierunek jest płatny - bo wieczorowy.

Powrót