Wzór o umorzenie odsetek komorniczych

• Autor wątku Autor wątku ilonka.1987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

ilonka.1987

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam może ktoś wie jak napisać pismo do komornika o umorzenie odsetek komorniczych. Gdyż w tym momencie odsetki komornika są większe niż całe zadłużenie, jestem załamana bo nie mogę wyjść z tej pętli.
Z góry dziękuję

Pisz do wierzyciela o zaliczenie wpłat na poczet kapitału albo proporcjonalnie jak robi to US

Dzięki tylko pytanie czy taki komornik może anulować mi odsetki bo z tego co się orientuję to ponoć może i mimo wszystko chciałabym spróbować. Nigdy nie pisałam takich pism w sumie to nawet nie wiem od czego mogłabym zacząć.

Komornik jest w pewnym sensie narzędziem wierzyciela. Pisz do wierzyciela

Skąd się wzięło tyle odsetek? Trzeba by poznać daty w sprawie, niewykluczone że część (zdecydowana) odsetek się przedawniła wcześniej i trzeba by wnieść powództwo z art. 840 k.p.c.

ilonka.1987 napisał:
umorzenie odsetek komorniczych
Nic takiego nie występuje w przyrodzie.
To są po prostu odsetki za zwłokę.
123abcd napisał:
Pisz do wierzyciela o zaliczenie wpłat na poczet kapitału albo proporcjonalnie jak robi to US
Szkoda papieru.
ilonka.1987 napisał:
czy taki komornik może anulować mi odsetki
Nie może.
ilonka.1987 napisał:
z tego co się orientuję to ponoć może
Fatalna orientacja.
ilonka.1987 napisał:
nie wiem od czego mogłabym zacząć.
Od tego:
amelia2013 napisał:
Skąd się wzięło tyle odsetek? Trzeba by poznać daty w sprawie

Wydaje mi się że odsetki które tak narosły są z przed 5 lat jak nie lepiej .

ilonka.1987 napisał:
Wydaje mi się że odsetki które tak narosły są z przed 5 lat jak nie lepiej .
Pokaż komuś kopie akt, to ci oceni co można z tym zrobić. Bez rzucenia okiem nawet trudno teoretyzować.

A czy ktoś mógłby zerknąć na tę sprawę wysłałabym na mail to co dostałam od komornika ratunku pomóżcie wiem że czasu nie cofnę a to całe życie ciągnie sie za mną

Powrót