D
Dyziek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Witam,
Na dniach składam wniosek mojej mamy o otwacie i ogłoszenie testamentu swojego ojca. Napsiałem wniosek na podstawie ebooka. Niestety ale nie wiem czy dobrze napisałem wniosek (różne wersje wniosków w internecie). Chciałbym uniknąć kilkakrotnych wizyt w sądzie w celu poprawianai wniosku.
Oto mój wniosek (imiona, nazwiska i adresy zostały celowo zmienione):
" Warszawa, dn. 20 września 2007 r.
Sąd Rejonowy w Warszawie
Wydział Cywilny
Wnioskodawca: Anna Nowakowska
zam. ul. Marszałkowska 81
00-805 Warszawa
Wniosek o otwarcie i ogłoszenie testamentu
Składam odpis testamentu notarialnego z dn. XX stycznia 1999 r. Wiesława Kowalskiego, ostatnio zamieszkałego w Warszawie, ul. Żelazna 1, zmarłego 20 maja 2006 r. w Warszawie. Składam również akt zgonu spadkodawcy.
W testamencie spadkodawca ustanowił swym spadkobiercą swoją córkę Annę Nowakowską (z d. Kowalska), zamieszkałą w Warszawie, ul. Marszałkowska 81.
Wnoszę o otwarcie i ogłoszenie tego dokumentu.
............................................
Załączniki:
1. Odpis testamentu notarialnego
2. Akt zgonu spadkodawcy
"
Dziękuję za pomoc.
Na dniach składam wniosek mojej mamy o otwacie i ogłoszenie testamentu swojego ojca. Napsiałem wniosek na podstawie ebooka. Niestety ale nie wiem czy dobrze napisałem wniosek (różne wersje wniosków w internecie). Chciałbym uniknąć kilkakrotnych wizyt w sądzie w celu poprawianai wniosku.
Oto mój wniosek (imiona, nazwiska i adresy zostały celowo zmienione):
" Warszawa, dn. 20 września 2007 r.
Sąd Rejonowy w Warszawie
Wydział Cywilny
Wnioskodawca: Anna Nowakowska
zam. ul. Marszałkowska 81
00-805 Warszawa
Wniosek o otwarcie i ogłoszenie testamentu
Składam odpis testamentu notarialnego z dn. XX stycznia 1999 r. Wiesława Kowalskiego, ostatnio zamieszkałego w Warszawie, ul. Żelazna 1, zmarłego 20 maja 2006 r. w Warszawie. Składam również akt zgonu spadkodawcy.
W testamencie spadkodawca ustanowił swym spadkobiercą swoją córkę Annę Nowakowską (z d. Kowalska), zamieszkałą w Warszawie, ul. Marszałkowska 81.
Wnoszę o otwarcie i ogłoszenie tego dokumentu.
............................................
Załączniki:
1. Odpis testamentu notarialnego
2. Akt zgonu spadkodawcy
"
Dziękuję za pomoc.