Youtube, a linki w podpisie filmów

• Autor wątku Autor wątku bobskun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bobskun

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam,

Szukam od kilku dni informacji jednak bezskutecznie, czy mogę po dodaniu filmu na portalu youtube.com, podać w opisie filmu link do mojego sklepu internetowego.

Pozdrawiam

Takie rzeczy powinien Pan szukać w regulaminie YouTube - gdzie jakie linki można umieszczać, czy wręcz przeciwnie.

Właśnie problem polega w tym, że nie mogę znaleźć żadnych oficjalnych informacji.

Uzyskałem jedynie odpowiedź na oficjalnym anglojęzycznym forum youtube jednak tak jak poprzednio bez żadnego oficjalnego potwierdzenia.

Colder udzielił tu Panu odpowiedzi właściwej, bo nie jest to kwestia prawa autorskiego, lecz właśnie regulaminu danego serwisu internetowego czy pozwala na taką formę bezpłatnej w sumie reklamy czy nie.

Dziękuje za odpowiedź.

Rozumie że kwestia ta wynika z regulaminu Youtube, jednak chodzi o to że nie jest to nigdzie wyjaśnione.

Dlatego pomyślałem że może ktoś miał z tego powodu jakieś problemy prawne i może przybliżyć temat.

W każdym razie dziękuje i pozdrawiam

Rozumie że kwestia ta wynika z regulaminu Youtube, jednak chodzi o to że nie jest to nigdzie wyjaśnione.
Dlatego pomyślałem że może ktoś miał z tego powodu jakieś problemy prawne i może przybliżyć temat.
W takim przypadku (brak inf. w regulaminie serwisu) można napisać bezpośrednio do YT czy mają jakiekolwiek przeciwwskazania co do wstawienia takich linków.
Problemów "prawnych" w przypadku braku ich zgody raczej nie przewiduję.
Poza "wymoderowaniem", usunięciem linka, zawieszeniem konta, konsekwencji prawnych nie widzę chyba, że link prowadziłby do treści niezgodnych z prawem.

No to jest tak jak u nas na forum. W regulaminie stoi, że by publikować linki w podpisie należy mieć zgodę administracji. Jak w regulaminie YT brakuje takoweo zapisu to nie zaprzątałbym im tym głowy :D

Powrót