Youtube- Firma WMG...

• Autor wątku Autor wątku Majster1942
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Majster1942

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam prędzej pytałem was o podobną sprawę (tą z remixem) ale sprawy nabrały nieoczekiwany obrót.
Firma WMG usuneła moją ścieżkę dźwiękową w filmie z gry "Gta san andreas"
napisałem im rozszczenie że ta gra ma prawo do tej piosenki a ja mam prawo do wykorzystania tej piosenki z tą grą (razem) do celów promowania tej gry.
Czy da się jakoś wygrać z nimi by oddali ścieżke?

PS: Wkurza mnie jak piszecie "nie" albo "może" lub "nie da się bla bla bla bla"
Pisze coś w stylu tego: "nie da się ponieważ...... ale możesz spróbować" lub "nie da się według art[...]" zawsze jak napiszecie NIE to popatrzcie też z mojej strony i spróbujcie pomóc, bo to nie ja jestem WMG a oni i nie oni potrzebują pomocy a ja...:cool:
za to wam płacą xd

A kto nam niby płaci? Na pewno nie ty. Jeśli chcesz coś za friko to proponuje grzeczniej. Nie mów co mamy robić i w który póldupek cię całować.

Majster. To jest forum, na którym możesz uzyskać darmową poradę prawną.
Darmowe porady prawne często warte są dokładnie tyle, ile za nie zapłaciłeś.
Tak więc, jeżeli chcesz sobie kogoś poopieprzać, to wynajmij prawnika na retainer i wtedy możesz do niego wydzwaniać z pretensjami, że nie robi tego, co do niego należy.

A co do wykorzystania przez Ciebie ścieżki dźwiękowej z GTA - skąd masz prawo do rozpowszechniania jej? Czy jest gdzieś taki zapis w licencji do gry?

firma wmg nie bezpodstawnie usuwa sciezki dziekowe skoro usuneli je to oznacza ze autor danego dziela nie zezwolil na wykorzystywanie ich do jakichkolwiek celów rozpowszechniania o przepisach powienien pan dobrze wiedziec na pudelkach i plytach jest jasno napisane zakaz kopiowania i rozpowszechniania wszystkie prawa zastrzezone.A swoja droga nikt panu nie dal prawa do promocji tej gry.Takie gry promują firmy typu gram.pl lub cdaction i inne korporacje tego typu i na 100% nie za posrednictwem serwisu (juz googla) "youtube" firmy maja prawo promowac gry jedynie na swoich domenach i na "wlasnych zrodlach filmowych oraz reklamowych" a to co pan robil nie jest legalne.Takie korporacje jak gram.pl cdaction i tym podobne sa warte miliony zlotych i maja swoich prawnikow niezle oswieconych w tym dzialaniu jakie kodeksy odpowiadaja za tego typu poczynania.A z tego co widze to pisze pan na forum prawnym czyli wlasnych prawnikow pan nie ma i nie ma pan tym samym wytworni.Podstawa licencji uzytkowania i rozpowszechniania danej sciezki filmowej jest tylko wtedy gdy ta sciezka zostanie odsprzedana wraz z orginalna plyta i utworami w niej zawartymi rowniez orginalnymi tylko w takiej liczbie egzemplarzy jaka pan posiada orginalow wiec niech sie pan tu lepiej nie wymądrza z roszczeniami bo pan prawa nie zna i nie ma pan zadnych praw w zwiazku z tą grą jak i utworami (oprocz uzytkowania w liczbie orginalow).Poza tym jak juz mowilem, firma wmg zna sie na prawie bo to wytwórnia plytowa ktora podpisala pewne umowy o prawach i tym samym je swietnie zna. Poza tym chcialbym zaznaczyc ze strona youtube.com nalezy do google.inc i tylko oni moga dochodzic roszczen na swoich domenach w zwiazku z nieslusznie skasowanymi sciezkami dzwiekowymi

Powrót