z Miłośći do Córki

• Autor wątku Autor wątku albert2010
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

albert2010

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Serdecznie proszę o wskazówkę, wszelkie informacje dotyczące praw ojca do Dziecka z nie formalnego związku.
Oboje z ex partnerką i nasza Córeczka jesteśmy obywatelami polski.Wyjechaliśmy z kraju w 2007 roku do UK,po nie całych dwóch latach nasz zawiązek się rozpadł.Powodem rozstania był nowy związek jaki utworzyła ex z mężczyzną pochodzenia angielskiego.Obecnie mieszkają razem,tworzą związek nie związany prawnie.Córka jest pod opieką ex partnerki,nie mam ograniczonych praw,płacę alimenty od chwili roztania.Decyzją ex widuję 6 letnią Córeczkę w weekendy od godz.15.00 do 18.00. co w zupełności mnie nie satysfakcjonuje.Nie mogę też zabrać Córeczki na wakacje/ferje do Polski gdyż ex nie wyraża na to zgody.Jedyny mój kontakt z Dzieckiem to 6godzin w tygodniu i czasami kilkuminutowe wizyty w szkole.Była partnerka maxymalnie na własne ,,widzimisię,, ogranicza mi kontakt .Co mogę zrobić,jak zaeragować?? Bardzo Kocham Córkę,staram się być dobrym ojcem/tatą chcę spędzaćz Nią więcej czasu.Proszę o Pomoc,rady i z góry Dziękuję.

Porozmawiaj z prawnikiem specjalizujacym sie w prawie rodzinnym - poniewaz kazda sytulacja jest indywidualna trudno jest udzielac Ci rad. Mozesz najpierw porozmawiac z byla partnerka na ten temat i powiedziec jej,ze jezeli nie dojdziecie do porozumienia bedziesz musial wystapic do sadu z prosba o rozszerzenie kontaktow z corka.

Dzięki Eliss...tak zrobiłem,prawnik wyśle aplikacje do sądu i czekam na termin rozprawy.Niestety prawnicy w UK wysoko cenią swoją pracę a moje zarobki nie pozwalają mi na pomoc adwokata w sądzie,dla tego będę reprezentował sam siebie.
Kilkakrotnie próbowałem porozmawiać z ex o dłuższych widzeniach z Córką,wakacjach i feriach...nie chciała mnie nawet wysłuchać,odwracała przysłowiową pietę i odchodziła.Próbowałem swoich sił przez Mediatora Rodzinnego,tez nie pomogło bo ex nie przyszła na spotkanie.
Zależy mi na tym,by w sądzie jak najlepiej wytłumaczyć relacje po między mną i Córeczką.Zawsze staram się by nasze ,,spotkania,, były pełne zabawy itp.Może ktoś z Was był w podobnej sytuacji do mojej,może Ktoś jest już po takiej sprawie???

Powrót