"z wolnej stopy"

• Autor wątku Autor wątku anauhiram
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anauhiram

Użytkownik
Odpowiedzi
40
witam:) co oznacza stwierdzenie, że ktos bedzie mogł odpowiadać z wolnej stopy? Bardzo prosze o pomoc, bo nic mi to nie mówi. To dobrze czy żle dla oskarżonego?

Dziekuje i pozdrawiam wszytskich forumowiczów :D :D

Tzn. że przed sądem będzie odpowiadał z wolności. Tzn. na przykład wypuszczą kogoś z aresztu (nie siedzi do sprawy), tylko przed sądem odpowiada "z wolnej stopy".
To bardzo, bardzo dobrze dla oskarżonego!
Pozdrawiam

czyli jeżeli teraz ma przedłużona sankcje do końca maja, to po jej zakonczeniu zwolnią go z aresztu i na sprawe bedzie czekał juz w domu? dobrze rozumiem??

Ale jeżeli On jeszcze ''siedzi''to skąd jestes pewny,ze bedzie odpowiadał z wolnej stopy?Przeciez wcale niemusi siedzieć do końca sankcji,prokurator w każdej chwili może go zwolnić.

Albo przedłużyć sankcję. To że sankcję ma do końca maja nie oznacza wcale że musi wyjść po jej zakończeniu...

no właśnie ponoc to ma być ostatnia sankcja, a po niej bedzie miał możliwosc odpowiadania z wolnej stopy... niby... bo tak samo niby miał wyjsc za kaucja - wynikiem czego zostałam ze zbędnie zaciągniętym kredytem a bez niego nadal...;/

[cytat="anauhiram"]no właśnie ponoc to ma być ostatnia sankcja, a po niej bedzie miał możliwosc odpowiadania z wolnej stopy... niby... bo tak samo niby miał wyjsc za kaucja - wynikiem czego zostałam ze zbędnie zaciągniętym kredytem a bez niego nadal...;/[/cytat]

U nas ta ''ostania sankcja'' przedłużala sie dwa razy,niezawsze można wierzyć prokuraturze.Im zalezy żeby się wszyscy do wszystkiego przyznawali a potem i tak niepuszczaja bo sprawa rozwojowa albo coś:/.Mój sie przyznał a trzymali go do maximum.Niezawsze sie to opłaca.Z mojego doświadczenia motto to -chwycą cię za ręke ,to nie moja ręka . :ok:

Powrót